måndag 11 juli 2011

USA körde över europamästarna!

Imorgon smäller det. Bara blotta tanken på mötet mellan USA och Mexiko får det att vattnas i munnen. Vinnaren i den matchen kommer att spela final på lördag. USA leder grupp A efter att igår slagit Tyskland med 48-7 (Mexiko vann under samma dag mot Australien med 65-0).

Matchen mellan USA och Tyskland kunde inte sluta på något annat vis än som den gjorde, även om tyskarna lyckades stoppa USA offensiv riktigt bra och de regerande mästarna såg frustererade ut till en början. USA som gjorde lite som dom vill i sin första match mot Australien tog inte poäng förrän i slutet på den sista quartern och de sex poängen kom dessutom på ett blockat FG som ledde till TD. Tyskarna var helt klart med i matchen och tog revansch på sig själva genom en touchdown i andra men det kändes som om det var för sent. USA hade vaknat och hade dessutom tidigare utökat ledningen. Det kändes absolut som om de regerande mästarna hade full koll men trots det så kunde Tyskland gång på gång hota. Tyvärr så var man alldeles för dålig när det väl gällde i viktiga situationer. Hade man varit mer skärpta så hade det utan tvekan blivit en tightare tillställning för USA imponerade inte alls, stundtals. Men trots det så kunde man utöka sin ledning, trots underbart defensivt spel från tyskarna, utöka sin ledning till 28-7 strax innan paus.


Då var det över. Det syntes tydligt. Moralen i Tyskland sjönk som en sten och den var på botten när andra halvlek startade. En halvlek som jag, om jag ska vara ärlig inte följde stenhårt, det kändes tidigt att USA bara skulle gå ut och spela av matchen. En transportsträcka.

Då återstår frågan. Kan Mexiko verkligen hota det här amerikanska laget?
Ja, jag tror det. Tyskland var när. Olyckligtvis stod man för alldeles för många misstag, misstag som inte alls ska få göras på den här nivån. I mina ögon så var det där man föll. För rent spelmässigt var man inte långt bakom, jag tycker till exempel att Tyskarnas defensiv skötte sig riktigt bra om man nu kan tycka det efter att de släppt till 48 poäng(visserligen kom ju många av dom poängen genom interception och returns bl.a.). Mexiko tror jag dessutom är snäppet bättre än Tyskland på alla punkter (vann ju över tyskarna med 22-15).

Jag ser fram emot en spännande match imorgon som sagt.

******

Annars kan vi ju konstatera att läget är precis det samma i Grupp B där både Kanada (45-10 vs Frankrike, 34-14 vs Österrike) och Japan (24-6 vs Österrike, 35-10 vs Frankrike) har 2 vinster var. Lagen möts på onsdag och gör upp om den andra finalplatsen.

Inga kommentarer: