torsdag 14 juli 2011

Nordamerikanskt derby i finalen!

USA 17 - MEXIKO 7

Den tredje matchen på fem dagar var även den största utmaningen i gruppspelet. Matchen mot Mexiko var den match som skulle kunna ställa till det men de regerande mästarna gjorde jobbet och är nu i final för andra gången i rad och andra gången någonsin i ett världsmästerskap.
Matchen mot grannlandet Mexiko blev dock kanske lite för spännande. USA hade 10 i paus, då Da'Shawn Thomas sprungit in en TD från 2 yards. Men Mexiko kom tillbaka, man är ett oerhört vältränat lag. Både vad det gäller fysik och det taktiska. Efter några imponerande plays hittade Barrera Reyes för en tre yards TD. 10-7 och USA hade återigen problem och var tillbaka pressade men man svarade ganska omgående. 8 spel senare och på en drive på 68 yards hade man utökat sin ledning till 17-7.
USA i VM-final efter en tight match där båda lagen spelade tight i defensiven. USA gick dock kanske segrande ur den striden då man bland annat stod för fyra sacks. Varav två på Mexikos två sista spel.

KANADA 31 - JAPAN 27

Vi fick bevittna en historisk match igår då Japan och Kanada följde efter varandra på scoreboarden fram till halvlek då Kanada ledde med 17-14, japanerna skulle inte gå upp i ledning förrän i tredje quartern. Väl där stod Japan för ett underhållande och bra spel med bland annat en maklös diving catch av Ken Shimizu. Det räckte dock inte längre än till ett FG och matchen var utjämnad. Strax därefter stod Koki Kato för sin tredje interception för turneringen när han satte upp för ett 29 yards FG och Japan var i ledningen för första gången. Kanada svarade dock snabbt då Matt Walter stod för en tre yards rushing touchdown, 24-20.
Japan svarade med sin sista TD för matchen. Sedan stod Kanada för turneringens spel!
Faulds belv uttvingad från fickan men lyckades ändå på något sätt hitta Stevens för en makalös 72 yard connection. Med 3 minuter kvar korsade sedan Walter linjen för vad skulle skulle visa sig bli matchens sista TD. Japan försökte på slutet men ett incomplete pass och en interceptions satte stopp för Japans hopp om en fjärde final. Förlusten innebär att Japan missar finalen för första gången sedan turneringen startade(mästare -99 och -03) och får istället möta Mexiko i match om tredjepris.

Matchen mellan USA och Kanada spelas nu på lördag och visas på Eurosport två. Bronsmatchen spelas dagen före.