söndag 6 januari 2013

Foster och defensiven avgjorde för Texans

Wild Card Game
Houston Texans - Cincinnati Bengals 
19 - 13

J.J Watt slog bort passningar, Foster fintade bort försvarare och Texans gjorde precis vad som behövdes för att slå Bengals men inte mer. Matt Schaub första slutspelsmatch slutade med vinst men det var springspelet och Arian Foster som avgjorde: 

"The whole stadium knew we had to line up and run the ball and boy, he was at his best there at the end. He's become a fine, fine player, and it just seems like the bigger it gets, the better Arian gets" sa coach Gary Kubiak om Arian Foster. Det är nu allvaret börjar, det är nu det är upp till bevis för här näst väntar New England Patriots. När lagen möttes vecka 14 var Texans chanslösa och Patriots vann med hela 42-14. 

Då måste defensiven göra en minst lika bra match som man gjorde igår. J.J. Watt hade en sack och stötte bort två av Andy Daltons pass då Texans D var pricken över i:et denna match. Bengals kom ingenstans i första halvlek och skrapade bara ihop drygt 50 yards. Men trots det så hade Bengals en bra möjlighet att avgöra matchen i slutet av fjärde då Daltons pass till Green gick för långt ut. 

Men även hemmalagets offensiv var bra trots att man hade oerhörda problem med att avsluta sina drives. Hemmafansen var inte nöjda med att det bara blev field goals till en början och började bua, då kastade Schaub en interception som Bengals förvaltade till en TD. Trots det så tycker jag som sagt ändå att Texans offensiv var bra, man kontrollerade line of scrimmage och hade bollen 40 minuter även om passningspelet var under all kritik stundtals så hade Bengals inget svar mot Texans springspel. Men ska Texans vinna två matcher i ett slutspel för första gången någonsin så krävs det att Schaub får ordning på sina passningar. 

Noterbart: 
  • Texans 420 yards var det mesta Bengals tillåtit på deras tio senaste matcher 
  • Andre Johnson har nu 99 raka matcher med minst en mottagning.
  • Arian Foster är ny rekordhållare i antal rushing yards för en spelare i dennes tre första slutspels matcher, 425 yards. 

Inga kommentarer: