lördag 5 januari 2013

Wild Card Game: Bengals @ Texans

Plats: Reliant Stadium, Houston
Tid: 22.30
TV: TV10, Viasat Fotboll HD, NBC

Houston Texans och Cincinnati Bengals sparkade igång slutspelet även ifjol och som ni säkert minns så tog Texans klubbens första slutspelsvinst någonsin och det med en 3rd stringer som QB. Matt Schaub fick stå utanför rampljuset den gången på grund av en fotskada men 22.30 i kväll svensk tid kommer allas ögon vara riktade mot den 31-årige Pittsburghfödda QBn.

Men vad kan vi förvänta oss av Schaub och Texans egentligen? Jag anser att Houston absolut är ett lag för Super Bowl men faktum kvarstår ändå att man förlorade sina två avslutande matcher i grundserien, vid vinst hade man haft first round bye och hemmafördel hela AFC-slutspelet. Man spelade inte alls det spel man visade upp i början av säsongen och det såg ut som om hela laget var tagna av stundens allvar. Inte minst huvudpersonen själv, Matt Schaub, har verkligen sviktat på slutet. Under Texans 11-1 inledning på säsongen så hade Schaub 21 TD-pass på lagets tre avslutande matcher passade han endast för en TD och hade tre inteceptions. Han har inte varit konsekvent på slutet och måste hitta tillbaka till det spel han hade i början av säsongen, allt står och faller med honom ikväll!

Schaubs antagonist på andra sidan, Andy Dalton, har en rejäl revansch att utfärda sedan fjolårets debacle då han stod för den sämsta slutspelsinsatsen av en QB på många år. Mycket berodde dock kanske på att Texans defensiv den gången verkligen var på tårna och gjorde livet riktigt surt Bengals offensiv. Speciellt J.J. Watt vars inteception return ifjol i princip avgjorde matchen, han är kvar i Texans och här får Bengals verkligen se upp, ge honom ett finger och han tar hela armen. Speciellt i år har han varit hänsynslös och är en oerhört stark kandidat till DPOTY-priset, hans 20½ sacks var bäst i ligan och inte långt ifrån rekordet. Får Watt utrymme så kommer Dalton att ha det svårt att hitta sin favoritreciever A.J. Green som på två möten mot Texans ifjol bara tuggade in 60 yards.


Favoriter:
Trots att Bengals är laget med en lite bättre streak på väg in i slutspelet (3 vinster på de 4 sista matcherna) så kan jag bara se att den här matchen slutar på ett sätt och det är att Texans vinner. Man är så pass mycket bättre än sina motståndare ikväll och alternativen är fler. Andre Johnson hade sin bästa säsong i år i antal recieving yards och trots att han inte haft speciellt många TDs i år är han ett farligt hot mot alla defensiv i ligan. Det farligaste hotet är ändå såklart ligans kanske bästa running back Arian Foster som även han har haft en kanonsäsong. Bengals hade oerhörda problem att stoppa honom i slutspelsmatchen förra säsongen och släpper man honom fri även denna gång så får man vara beredda på att det öppnar upp för play-action från Houstons sida som nu alltså har en lite mer rutinerad QB på plan (även om han ännu inte spelat en slutspelsmatch i sin karriär). Bengals har en bra front-four i defensiven men dom räcker inte till mot Texans ikväll. Det har ni mitt ord på.




Inga kommentarer: