söndag 6 januari 2013

Wild Card Game: Vikings @ Packers

Plats: Lambeau Field, Green Bay 
Tid: 02.00
TV: TV10, Viasat Fotboll HD, NBC

Packers är nog inte stormförtjusta i den här rematchen från vecka 17, det syntes tydligt förra helgen att man verkligen gjorde allt för att vinna i Minnesota. Nog för att vinst hade inneburit first-round bye men jag tror att Packers är livrädda för Adrian Peterson och man vet med sig att man inte är i superform. Man hade inget som kunde stoppa Peterson i hans jakt på rushingrekord i grundseriens sista match (Vikings vann 37-34) och jag ser ingen anledning till varför det skulle vara någon skillnad i natt. Dock så har det visat sig historiskt sett att Petersons prestationer på Lambeau Field sällan speglar resultatet, Peterson har snittat över 100 yards i alla dom sex gånger han mött Packers borta, han har också varit med och förlorat fem av dom mötena. Jag tror det ligger något i det, Vikings har ett mäktigt hemmatryck i deras dome, Packers har det samma. Båda lagen är 7-1 på respektive hemmagräs och jag tror att det kommer vara en avgörande faktor även denna gång. Det kommer att bli en helt annat match speciellt då Packers får tillbacka safetyn Woodson efter skada. 

Packers D måste steppa upp och göra ett bättre jobb i att komma åt Vikings QB, vilket inte verkar bli Ponder om man ska tro värmningarnas rapporter. Det är positivt, Webb är väldigt oslipad och Ponder kastade för nästan 250 yards förra helgen. Ska Vikings kunna rå på Packers så behövs en Ponder i den högform han var förra matchen, han spelade på en väldigt väldigt hög nivå då. Nu kommer man att måsta förlita sig på sitt running-game och sin defensiv som i och för sig även dom gjorde en grym match senast. Tror det kan bli tight det här. 


Favoriter: 
Trots att man har förlorat 4 av de sex senaste slutspelsmatcherna på hemmaplan och trots att man haft en rätt kass säsong ändå så måste Packers vara en favorit. Kan man bara hålla någorlunda koll på Peterson och Vikings rushinggame samtidigt som Rodgers får lite bättre hjälp av sin O-line borde inte det här vara några problem. Något säger mig dock att det kan bli jämnare än vad folk tror. Packers tillåter mycket rushs mot sig och skyddandet av sin ovärderliga QB var katastrofalt förra matchen. Har en olustig känsla kring Packers och jag har tvivlat på dom hela säsongen, nu är det upp till bevis.

Uppdatering 00.31: "QB Christian Ponder (elbow) is inactive. Webb will start in his place, while Bethel-Thompson will back Webb up." Packers vinner det här!

Inga kommentarer: