fredag 15 maj 2009

Lönetaket höjs, igen.

Det första uttalandet, i anslutning till offseason startade, om 2009 års lönetak sa att det skulle ligga på $124 miljoner. I slutet på februari höjde man det återigen, då till $127 miljoner. Idag har man alltså höjt det igen till drygt $128 miljoner. Frågan är om det är lönt och om vi kommer att få se nya höjningar till nästa säsong. Säsongen 2010 kan nämligen bli den sista säsongen för lönetaket då avtalet med NFLPA då går ut. Ligan och spelarfacket står enligt uppgift väldigt långt ifrån varandra om en ny ev. överenskommelse.
Förhoppningsvis kan man komma överens om något som gör båda parter nöjda. Att släppa lönerna fria tror jag kan ta död på sporten...
Detta tjafs är långt ifrån över och vi får nog vänta med besked fram till sista datum 2010.

Hoppas det löser sig. Den som lever får se.

2 kommentarer:

Marcus sa...

Tror jag har fattat rätt. Om inte NFL och NFLPA kommer med en överens så kan nåt rikt lag tex Dallas Cowboys spendera otroligt mycket pengar på free agents?

swenfl sa...

Alldeles riktigt.
Det kommer i sin tur att betyda att lönerna skjuter i höjden och de mindre lagen inte kan hävda sig (går ju tidigt i draften varje år istället iofs)gentemot dom stora hundarna. Något som i sin tur förmodligen kommer att leda till att dom bästa spelarna självklart går dit dom får bäst betalt. Summa sumarum: samma lag i toppen år efter år.

Ungefär ;)