fredag 3 juli 2009

Seger mot Frankrike!

Ett revanschsuget Sverige ställdes mot Frankrike i placeringsmatchen som skulle avgöra vem som får spela matchen om femteplatsen. Svenska laget hade denna dag en helt annan attityd och inställning än mot Mexiko några dagar tidigare och ledde i halvtid med 17 – 6 och kunde sen kontrollera matchen efter en tidig TD, slutresultatet skrevs till 24 – 14.

Försvaret fick börja på planen för Sverige efter avspark och Frankrike spelade en hyfsat fotboll men det svenska försvaret fick till slut stopp på anfallet och Frankrike tvingades punta bollen. Men en olycklig start på första anfallet för Sverige gav kalla kårar efter ryggraden och minnen från matchen mot Mexiko kom krypande efter att ett hårt pressande Frankrike lyckades sätta tryck på svenska QB:n Andreé Jenmert som fick iväg bollen men den hamnade rakt i famnen på defensive linjespelare Freedom Maitrel som tog den hela vägen till svensk endzone för ställningen 0 – 6. Extrapoängen misslyckades.

Sverige fick tillbaka bollen men tvingades punta omgående och under nästa drive började svenska försvaret visa vart skåpet skulle stå och tvingade Frankrike att även de punta. Fabian Söderberg kom in på QB positionen för Sverige och anfallet började nu producera, dock var svenskarna lite för heta och ett par flaggor gjorde att Sverige fick gå för ett field goal som kicker Mattias Kjellson satte för 3 – 6.
Nu visade Sverige att försvaret skulle dominera denna match, en interception av Henrik Örvell
återgäldade den franska defensiva TD:n tidigare och löpte 42 yds för svensk TD och ställningen var 10- 6 efter lyckat extrapoäng. För redan nästa drive var LB Max Nyberg där och snappade upp en lös boll, sprang 51 yds, hela vägen ner till fransk endzone och ställningen var 17 – 6 efter lyckad extrapoäng. Nästa drive fortsatte försvaret med att få loss bollar och ytterligare en fumble recovery, denna gång av Pontus Westman, hade svenska anfallet bollen i bra läge med 29 sekunder kvar av halvleken. Tyvärr kunde inte Sverige förvalta detta, efter en fumble från QB Söderberg kunde fransmännen rulla ut klockan in till halvtid.

Sverige började med bollen i andra halvlek och kunde omgående i princip punktera matchen då
Söderberg passade till WR Sebastian Gauthier för en 42 yd TD och ställningen var 24 – 6 till Sverige. Svenska försvaret fortsatte att briljera med fina försvarsspel av Martin Sohlberg (2 sacks, 5 tackl), Elias Gröön (1 sack), William James (9 tackl) och Pontus Westman (8 tackl). Anfallet spelade lugnt och metodiskt och bäst för dagen var RB Hampus Hellermark med 98 yds på marken och 14 i luften.
Frankrike fick i sista quartern en tröst TD av Thomas Ruiz innan Ville Olsson till slut punkterade matchen med en interception med 2:29 kvar.

Nu väntar Tyskland i matchen om femteplatsen, en repris på EM finalen förra året, den 4 juli.

Inga kommentarer: