måndag 6 juli 2009

USA körde över mästarna!


Amerikanerna ställdes mot deras hittills i turneringen största utmaning när man skulle möta Kanada i final. Men det skulle visa sig att man var på tok för oroliga då USA kunde vinna årets upplaga av Junior-VM efter att ha slagit Kanada med hela 41-3!

Ett gäng amerikanska ungdomar samlades i Canton i juni i år med ett gemensamt mål i sikte. Man skulle vinna Junior-VM som stod för dörren. Mission Completed: 5e juli 2009.
USAs vinst berodde till stor del på lagets QB Bryce Petty som satte samtliga pass, kastade för 190 yards och tre touchdowns. Även David Wilson, senare utnämnd till turneringens MVP, grjorde ne grym match med bland annat en touchdown. USA var kändes ganska överlägsna av det jag hann se av matchen och att man skulle vinna kanske inte var så oväntat, att man skulle dominera finalen så stort anser jag var betydligt mer överraskande.

Över 15 000 sökte sig till arenan för att se finalen mellan dessa 19-åringar. Sammanlagt har turneringen lockat en bra bit över 40000, vilket är ett rekord under juniorvms 12 åriga historia.

Inga kommentarer: