måndag 6 juli 2009

Tyskland blev för svåra. Sverige sexa.

En femteplats stod på spel och kampen om vilket lag som skulle bli det bäst placerade europeiska laget i VM. Efter en jämn första halvlek gjorde att hoppet fanns kvar för en svensk vinst men i andra halvlek steppade både det tyska anfallet och försvaret upp och vart för
svåra för Sverige. Nu slutade Sverige ändå på en sjätteplats, en placering som motsvarade den världsranking som laget gick in i turneringen med.

Första kvarten började med att båda lagen bytte boll, Tyskland provade en del olika formationer
anfallsmässigt utan att riktigt hitta rätt mot ett aggressivt svenskt försvar och provade att ta sig fram genom både luften och på marken. Sverige var lite mer springbetonat och de passningar man försökte leverera gick för det mesta inte fram. Så lite typiskt var det på ett special team, en punt från Sverige, som Tysklands Nico Lester kunde returnera bollen hela vägen ner till svensk end zone med 29 sekunder kvar av kvarten efter missar i containspelet.

Tyvärr drog sig det svenska laget på sig flera flaggor i den andra kvarten, sex mot Tysklands enda, och många var i kritiska lägen och på bra spel av Sverige vilket gjorde att laget inte kom igång med sitt anfall eller kunde få tyskarna av planen på försvaret. Dock höll man tätt bakåt efter fint spel av bland annat DL Martin Sohlberg som stod för 1 sack och 5 tacklingar i matchen och Markus Westman som hade 12 tacklingar. Svenska anfallet hade fortsatt tungt mot den femmannafront tyskarna satte upp. I andra halvlek stegrade dock Tyskland upp sitt tempo och kom igång med sitt springspel och planens gigant Randall Payne, med 145 yds för dagen, kunde kontrollera klockan. Detta gjorde att tredje kvarten snabbt var över efter långa drives och till slut kunde inte det svenska försvaret hålla mot längre.

Efter 1:34 i sista kvarten letade ett RB pass från Robert Demers sig fram till Nico Lester som
gjorde sin andra TD för dagen. Sverige höll sig borta från bestraffningar andra halvlek men saknade den aggressivitet de hade behövt för att kunna hota Tyskland anfallsmässigt. Försvaret gör en stabil och bra insats då de håller Tyskland till 6 poäng men de hade även behövt forcera mer turnovers och kunna hjälpa sitt anfall till bra field positions för att Sverige skulle vinna denna match.

Båda lagens quarterbacks hade en tung dag, Tysklands Robert Demers och Jens Kriete var 5 av 13 för 66 yds och 1 TD medan svenske Fabian Söderberg var 6 av 24 för 87 yds och 1 interception. Bäst i det svenska laget var på marken Hampus Hellermark med sina 54 yds och WR Sebastian Gauthier hade 104 yds.

***
Övriga matcher och placeringar:
Frankrike-Nya Zeeland 34-6
Japan-Mexiko 42-27

Placeringar:
8. Nya Zeeland
7. Frankrike
6. Sverige
5. Tyskland
4. Mexiko
3. Japan



Inga kommentarer: