onsdag 21 april 2010

2010 Mock Draft (pick: 1-5)

Bara om någon dag så är det dags för 2010 års NFL-draft och bloggen måste ju, precis som alla andra "experter", köra en Mock Draft. Bättre sent än aldrig som det brukar heta. För er som redan läst hundra såna här så kommer här alltså ännu en. Vi börjar med pick nummer ett och räknar uppåt, från Rams till regerande mästarna alltså. Håll till godo.

1. St. Louis Rams: Sam Bradford, QB, Oklahoma.
Sam Bradford kommer att bli vald som nummer ett i år, frågan är bara vilket lag som tar honom. Rykten säger att Browns är villiga att flytta upp på listan för att lägga vantarna på den talangfulle QB, jag köper det dock inte.

För det första så skulle något sådant kosta Browns nästan alla picks, för det andra så brukar inte Mike Holmgren välja QB:s i förstarundan. Behöver han en "signal caller" kan han lika gärna plocka upp Jimmy Clausen.

Dessutom brukar rykten som kommer upp så här sent väldigt sällan vara sanna utan mer en rökridå. Bradford hamnar i The Lou.

2. Detroit Lions: Ndamukong Suh, DT, Nebraska.
Jag fattar inte det här. Det logiska och bästa för Lions här hade varit att draft OT:n Okung. Men vad man bör göra och kommer att göra går sällan hand i hand i detta event.
Lions tradade för någon vecka till sig Rob Sims från Saints. Det är det som talar för att man väljer Suh här även om jag känner att det kan vara 50-50 men man måste lite på magkänslan ibland också.

Tänk nu om Lions verkligen väljer Suh. Då återstår ju fortfarande deras största problem: Jeff Backus är en okej run-blocker men en rätt kass pass-protector. Han har ju gång på gång visat att han inte kan hålla tillbaka duktiga DE:s från att penetrera bak till backfield och skicka Matthew Stafford i gräset...
Det var väldigt tydligt en match i år då man mötte Packers. Fan Clay Matthews sprang ju cirklar runt Backus.

Jag kan lätt nämna 10 riktigt jävla bra anledningar till varför man ska drafta Okung, men okej, skyll er själva Lions...

Andra alternativ:
Russell Okung, OT & Gerald McCoy, DT

3. Tampa Bay Buccaneers: Gerald McCoy, DT, Oklahoma.
Tydligen så vill man hellre ha Suh men McCoy är ett stabilt val. No-brainer här. McCoy uppfyller de behov Bucs behöver lösa och han är ju en toppspelare på papperet. Tror dessutom att han skulle passa in riktigt bra i Tampas defence.

Andra alternativ:
Ndamukong Suh, DT & Russell Okung, OT

4. Washington Redskins: Russell Okung, OT, Oklahoma State.
Wow, grattis till Redskins som nu är en kraftig utmanare till slutspelsplatserna med Donovan McNabb i laget. En stor eloge även till Eagles som jobbat stenhårt för att se till att alla lag i deras division har gått och blivit potentiella slutspelslag. Bra jobbat där...

Draften då? Redskins har en jävla massa valmöjligheter här egentligen. Eric Berry är kanske bästa tillgängliga spelare och skulle vara en toppsaftie i nästan alla lag. Om McCoy faller kan man också välja honom, speciellt nu då Haynesworth försvunnit. Man kan dessutom trada ner till ett desperat Browns eller Bills.

Jag tror ändå att man använder det här valet till en LT, man har ju fått McNabb och nu måste man se till att han inte blir lika överkörd som J.C. blev ifjol. Man saknar dessutom en LT nu när Chris Samuel inte längre är kvar och Okung is the real deal, så att säga. Grattis Redskins!

Andra alternativ:
Trent Williams, OT & Eric Berry, S.

5. Kansas City Chiefs: Bryan Bulaga, OT, Iowa.
Många tror på att Chiefs tradar bort det här, vilket vore rätt klokt. Att lägga handskarna på ett topp5 pick som kommer att ha hög lön i denna ekonomi är inte speciellt smart. Anser Chiefs att det inte är värt besväret och att fältet är överskattat så finns det många lag som vill lägga vantarna på till exempel Eric Berry.

Men skulle det bli så att man behåller det här valet kommer man att lägga det på en LT, det är jag 100% säker på! Pioli kommer inte ta en Safety så här tidigt, dom är inte värt det är hans filosofi. Nåväl, Okung är ju det självklara valet men han lär inte vara ledig. Fansen snackarom Eric Berry och Rolando McClain men dom borde ha lärt sig att Pioli är väldigt noga med att spelaren fungerar till 100% i positioneringsspelet. Brandon Albert suger ju på LT där han spelar idag. Bulaga passar Redskins väldigt bra tror jag, är övertygad om att Pioli tror det.

Andra alternativ:
Trada ner, Eruc Berry, S & Trent Williams, OT

Inga kommentarer: