torsdag 22 april 2010

2010 Mock Draft (pick: 21-32)

21. Cincinnati Bengals: Taylor Mays, S, USC Trojans.
Han kunde ha gått till NFL ifjol men valde att gå tillbaka till skolan tyvärr förlorade han en herrans massa pengar på det. Han är lägre rankad nu och han räddade sitt skinn lite grann då han gjorde väldigt bra ifrån sig på Combinen. Han är nog väldigt intressant för Bengals. Dessutom är han en Trojan, sedan 2003 har Bengals draftat minst en spelare från USC inom de tre första rundorna!

Andra alternativ:
Dez Bryant, WR & Brian Price, DT

22. New England Patriots: Dez Bryant, WR, Oaklahoma State.
Bryant är en märklig historia. Tio lag har sagt att man plockat bort honom från sina boards (potentiella spelare), men det kan ju bara vara bluff. Man får inte riktigt något grepp om honom han kan gå topp 10 och han gå bottom 10, inget skulle förvåna mig.

Anledning till att lag valt att plocka bort Bryant som draftval är att han tydligen är en jävel att ha att göra med. Passar perfekt in i Patriots divbygge då. Pats har ju plockat riktigt äckliga divor tidigare som lyckats bra (Corey Dillon, Randy Moss). Men Wes Welker är ju dessutom borta säkert fram till jul och man behöver någon som kan ersätta honom fram till dess. Bryant kan säkert passa Pats.

Andra alternativ:
Jared Odrick, DE/DT & Jermaine Gresham, TE

23. Green Bay Packers: Charles Brown, OT, USC Trojans.
Pass protection behövs. Inget mer behövs sägas egentligen.

24. Philadephia Eagles: Earl Thomas, FS, Texas.
Thomas är svårläst inför draften, han har ju potentialen att gå bland de tidigare fast de enda jag skulle kunna tänka mig plockar honom i så fall är Dolphins som nummer 12 även om jag inte tror att det kommer att hända. Jag tror dock att vi kan förvänta oss att Eagles tradar upp sig för att ha en chans på en Free Saftey som dom verkligen är i behov utav. Som nummer 24 är det stor risk att man bommar en spelare man måste ha. Kommer kanske lägga sig mellan 12 och 15.

Vilken jobbig situation man själva satt sig i...

25. Baltimore Ravens: Jared Odrick: DE/DT, Penn State.
Ravens defensiva line är rätt tunn helt plötsligt och Odrick är en av de kvarvarande toppspelarna i detta skede.

26. Arizona Cardinals: Anthony Davis, OT, Rutgers.
Förstår mig inte på Cardinals, man hade ju chansen att värva McNabb som hade varit perfekt för deras offence. Man har ju ingen QB alls värt namnet nu när Kurt Warner lagt av, dessutom saknar man man ju en OT också. Davis passar in bra på den platsen i Cardinals men är nog tidernas sämsta person i intervjusammanhang men det går ju alltid träna upp.

27. Dallas Cowboys: Mike Iupati, G, Idaho
Iupati är urtypen av en OL som Cowboys älskar att ha i fronten och man behöver förstärkning, a perfect match helt enkelt.

28. San Diego Chargers: Terrence Cody, NT, Alabama
Man sa upp Jamal Williams vilket innebär att man måste plocka en Nose Tackle tidigt i draften. GM A.J. Smith är ju helt omöjlig att förutspå dock, man vet aldrig vad han har i kikaren.

Andra alternativ:
Ryan Matthews RB & Devin McCourty eller Kareem Jackson, CB

29. New York Jets: Devin McCourty, CB, Rutgers
Jets har några alternativ att gå till, ett av dom är en CB, nyvärvade Cromartie har ju problem både på och utanför plan. Linval Joseph, NT, är också ett alternativ.

30. Minnesota Vikings: Kareem Jackson, CB, Alabama.
Vikings fumblade bort sig från Super Bowl och inte nog med det så blev Cedric Griffin skadad och lär inte vara tillbaka till säsongsstarten vilket innebär att CB måste vara högt prioriterat hos Vikings. Jag gillar vad jag har sett av Jackson och som nummer 30 är det ju ett fynd!

Andra alternativ:
Maurkice Pouncey, C/G & Brian Price, DT

31. Indianpolis Colts: Rodger Saffold, OT, Indiana.
Den svaga punkten i Colts offensiv är LT, RT och RG och alla dessa bör uppgraderas. Jag gissar att man letar en LT i början av draften, Saffold har LT-potential.

Andra alternativ:
DL:s och Offensiva spelare av olika dess slag.

32. New Orleans Saints: Sean Weatherspoon, OLB
Saints är sist ut i första rundan och jag tror att man väljer att täppa till linebackluckorna med Weatherspoon om han finns tillgänglig. Han skulle garanterat bli en publikfavorit i Saints, en hårt arbetande och tuff OLB.

Sergio Kindle från Texas är också ett alternativ på samma position. Det kommer att stå mellan dom två här tror jag.

Inga kommentarer: