söndag 17 april 2011

Mock Draft - Lag 1-5

1. CAROLINA PANTHERS: Cam Newton QB (Auburn)
Första picket är helt öppet fortfarande men det verkar mer och mer luta åt Cam Newton för Panthers. Det enda som är klart är att det kommer att vara en QB som väljs som nummer ett i år. I min bok så är Blaine Gabbert den bättre av dom två. Han är mer atletisk, mer seriös och mer mogen för NFL. Rykten den senaste veckan gör dock gällande att Panthers inte alls är något fan av Gabbert men däremot et fan av Newton.
Newton har annars fått utstå mycket kritik då han bland annat stod för en usel combine. Cam Newton har dock det som Jimmy Clausen saknar. Vinnarmentalitet. Det har kommit att bli oerhört viktigt för GMs att du inte är en looser i college. Newton är det inte. Han har vunnit det mesta - både individuellt och i lag.

Andra alternativ:
- Blaine Gabbert, QB. Den bästa QBn i årets draft enligt mig och han presterade bra under Pro Day. Gabbert är det enda andra alternativet för Panthers, jag blir oerhört överraskad om man väljer något annat än en QB!

2. DENVER BRONCOS: Marcell Dareus DT (Alabama)
Broncos var sämst i hela NHL med sina ynnka 23 sacks förra säsongen. Det kommer att förbättras med Dumervil i lineupen men man behöver få in ytterliggare en pass-rusher. Marcell Dareus är skyhög favorit att gå som #2. Trots sina 191 cm och 145 kilo så imponerade han på 10 yard spliten på årets Combine. Dareus fyller upp Broncos största hål. Ett solklart val.

Andra alternativ:
- Känns inte som om det finns många andra alternativ. Man slösar inte bort Dareus mot tex. CB Patrick Peterson då CB-positionen känns rätt stabil i Denver.

3. BUFFALO BILLS: Von Miller DE/OLB (Texas A%M)
Är Cam Newton fortfarande tillgänglig så känns han som den hetaste kandidaten här men ryktena på ju på att så inte är fallet. Bills hade bara 27 sacks förra säsongen med Miller i laget kommer det att förändras till nästa säsong. Miller är en farlig pass-rusher och har imponerat på många under den gångna säsongen och främst under combinen.

Andra alternativ:
- Cam Newton QB. Finns han tillgänglig kommer han att hamna i Buffalo.
- Blaine Gabbert QB. Tänker man till i Buffalo-lägret så plockar man en QB. Eftersom att Newton är plockad så borde man ta Gabbert i det här läget. Verkar dock som om det mesta lutar åt Miller.

4. CINCINNATI BENGALS: Blaine Gabbert QB (Missouri)
Risken är överhängande att Palmer lägger av och Gabbert är en utmärkt ersättare han har armstyrkan och precisionen att sätta bollarna precis där han vill. Han är dessutom en skötsam grabb, något som kanske behövs i Bengals. Problemet ligger i att man vägrar släppa tankarna om Palmer och att spendera ett #4 pick på en QB skulle inte falla Palmer i smaken. Men Bengals har guldläge att plocka draftens bästa QB.

Andra alternativ:
- A.J. Green WR. Nämns av många som en favorit men visst känns det som att det redan som om Bengals har ett av ligans bästa recieving corps?

5. ARIZONA CARDINALS: Patrick Peterson CB (LSU)
I det här läget är Peterson den bästa tillgängliga spelaren och han fyller också en lucka i Cardinals. Ett perfekt val. Jag vet inte om det har funnits någon bättre CB i en draft sedan typ Champ Bailey. Han är tillräckligt bra att gå som #1 totalt men de andra lagens behov och lockouten gör att Peterson faller till #5 och hamnar i Arizona.

Andra alternativ:
- Baline Gabbert QB. Draftens bästa QB som sagt men Larry Fitzgerald har uttalat sig i pressen om att han anser det högst osannolikt att man väljer en QB här. Det betyder ju att han antingen har insideinfo eller hotar huvudkontoret att han lämnar om man plockar en QB. Fitzgerald vill ha in Kevin Kolb.
- Von Miller DE/OLB. Miller kan mycket väl plockas här om han fortfarande är tillgänglig anars finns alternativet i Robert Quinn som spelar på samma position som Miller.

Inga kommentarer: