fredag 22 april 2011

Mock Draft - Lag 6-12

6. CLEVELAND BROWNS: A.J. Green WR (Georgia)
Colt McCoy blev starter-QB för Browns förra säsongen. Nu är det dags att plocka in lite vapen åt honom. Green är den topp-recievern Browns har letat efter och med honom i laget kan de övriga recivrarna vara de rollspelare de är.

Andra alternativ:
- Många tror att Green hamnar i Bengals. I så fall så känns Julio Jones som närmaste alternativet om man ska plocka en WR.
- Patrick Peterson släpper man inte förbi sig om han är ledig. Då är man rent riktigt dumma.
- DE:n Robert Quinn är nog trea eller fyra på Browns list efter Green, Peterson och Jones.

7. SAN FRANCISCO 49ERS: Prince Amukarama CB (Nebraska)
49ers har ett riktigt bra lag redan för att vara ett lag som plockar som nummer sju. Men en CB behöver man och då Peterson med största snnolikhet redan är tagen så kommer man att välja Amukamara. Det finns även en möjlighet att man kommer att tradea till sig ännu ett val i första rundan för att plocka en QB.

Andra alternativ:
- Blaine Gabbert QB. Det kan ju faktiskt vara så att Gabbert halkat ner och fortfarande finn tillgänglig här. Då är chansen stor att 49ers tar honom.

8. TENNESSEE TITANS: Nick Fairley DT (Auburn)
Fairly var fram till Combine ett topp tre pick men hans work ethic har gjort att han halkat ner rejält. Han hade lyckligtvis en bra Pro Day där hans fysiska styrka och exeptionella fotarbete visade sig. Titans är inget lag som är rädda att drafta problembarn, man tog ju Haynesworth som #15, och chansen är oerhört stor att Fairly hamnar där.

Andra alternativ:
- Julio Jones WR. Titans tog in Randy Moss ifjol men det visade sig att han verkligen var helt slut som spelare. Man behöver en WR som kan avlasta Chris Johnson. Jones är ett bra alternativ som #8.

9. DALLAS COWBOYS: Tyron Smith OT (USC)
Jag är medveten om att Jerry Jones ALDRIG tagit en offensiv linesman i första rundan men den trenden kan brytas i år. Tony Romo måste skyddas bättre i år om man inte ska upprepa fjolårets fiasko (fick ju säsongen spoilerad mot Giants). Smith är den bästa spelaren på den positionen i det här skedet och det har snackats mycket om att SMith kommer att väljas av Dallas. Det kan ju vara en rökridå men picket känns som helt rätt.

Andra alternativ:
-Prince Amukarama CB. Det är ingen hemlighet att Dallas måste förstärka på CB. Prince kan vara picket om han är tillgänglig källor säger dock att Dallas inte verkar speciellt förtjust i honom.

10. WASHINGTON REDSKINS: Julio Jones WR (Alabama)
Har jag haft rätt på de nio första valen så kommer Redskins att ta Jones här. Han är den bästa tillgängliga spelare som fyller ett behov. Han stod för en makalös Combine där han på 4.39 och hade 11-foot-3 på borad jump trots en fraktur i högerfoten. Han jämförs ständigt med Terrell Owens och Hines Ward. Santana Moss blir FA och Redskins bästa reciever just nu är väl förmodligen Armstrong. Något måste göras!

Andra alternativ:
- Robert Quinn eller Aldon Smith DE/OLB. Orakpo var den ende som lyckades med mer än 2.5 sacks 2010. Känns konstigt att säga att Quinn faller utanför topp 10 men jag sticker ut näsan och säger det! Även Smith är ett alternativ här.
- Redskins DL suger och man kan välja J.J. Watt eller Cameron Jordan för att uppgradera.

11. HOUSTON TEXANS: Cameron Jordan DE (California)
Wade Phillips kommer till Texans och tar förmodligen med sig en 3-4 defensiv. Då behövs det nya spelare speciellt på LB och på linjen. Jordan känns som ett troligt val här. Kuriosa: Hans farsa var en siix-time pro bowler för Vikings.

Andra alternativ:
- Aldon Smith OLB/DE. Kan bli en sackkung i NFL men det känns lite väl tidigt för honom att gå som #11 totalt. Eller?
- J.J. Watt. Bara om Jordan inte är tillgänglig och man ska välja en DE.
- Amakumara kan också gå här fast jag tror inte att Texans är speciellt sugna på att plocka en CB två år i rad.

12. MINNESOTA VIKINGS: Robert Quinn DE (North Carolina)
Quinn är oerhört talangfull och jag är själv överraskad att jag låtit honom falla så här långt i den här Mock Draften. Men det finns faktiskt rätt goda skäl till varför det kan hända: Han missade hela fjolårssäsongen efter att ha brutit mot någon college-regel, han har bara haft ett bra år och även om han nu har återhämtat sig någorlunda så är hans hjärntumör(!) fortfarande kvar.

Andra alternativ:
- Jake Locker QB. Det här kanske är ett mer troligt alternativ men jag har inte hjärta att sätt Quinn utanför topp12. Men Vikings saknar en QB och man är galet desperata nu. Locker är ingen som kommer att frälsa Vikings och det underlättade att ta bort honom som Vikings val här. Det kommer att dröja i alla fall två år innan Locker är någon man kan snacka om i NFL. Men visst, vågar Vikings satsa på ett projekt som #12 så ska dom givetvis ha credd för det.
- Amukamara. CB måste uppgraderas och finns Prince fortfarande tillgänglig så borde han gå här.
- Tyron Smith OT. En tung OT som behövs men han kommer att ha blivit tagen innan #12 det är jag säker på!

Inga kommentarer: