söndag 18 december 2011

Förra veckans match, kanske säsongens bästa!

Dallas Cowboys 34 - New York Giants 37
Räkna aldrig bort Eli Manning och Giants, varken i en match eller i ett race om en divisionstitel. Man låg under med 12 poäng en bra bit in i den fjärde quartern och man var tvungna att vinna för att ha en realistisk chans till att få spela slutspel. Med knappt fyra minuter kvar av matchen satte Giants upp två TD-drives samt ett blockat FG. Giants losingstreak på fyra matcher var därmed över och racet om NFC East är vidöppet med New York i förarsätet.

Giants firade rejält i omklädningsrummet efter matchen och det förtjänade man. Giants senaste förluster har oftast kommit i tighta matcher mot divisionsledare. Historien såg ut att upprepa sig då ställningen var 34-22 med 5.41 kvar, men en rad av clutchspel och en rejäl härdsmälta från hemmalaget ändrade det hela. Lagen har nu lika många wins och Dallas sista match är på Meadowlands i ett returmöte. På nyårsdagen. Jag kan inte tänka mig något bättre på årets största bakisdag.

Dallas Cowboys har gått från fyra raka vinster till två raka förluster, båda dramatiska med missade kicks från rookie Dan Bailey som har/hade varit så bra den här säsongen. Ännu värre, Dallas tappade även RB DeMarco Murray som bröt foten, rookien som har haft en rekordsäsong.

Ingen av lagen ledde med mer än fem poäng i större delen av denna svängiga match fram tills det att Tony Romo kastade ett 50 yards TD-pass till Dez Bryant och Dallas tog den där 34-22 ledningen med lite mindre än sex minuter kvar av matchen. Men istället för att det skulle punktera matchen var det startskottet till det mest underhållande jag har sett på amerikansk fotbollsplan den här säsongen!

Eli Manning - som redan lett sitt lag till fem vinster i fjärde quartern den här säsongen - satte upp en mäktigt 80 yard lång drive som avslutades med ett 8 yards TD-pass till Jake Ballard. Spänningen steg rejält då spelet var tvungen att kollas, det fanns tveksamheter till att Ballard hade bollen över mållinjen innan hans knä nuddade marken. Men poängen godkändes.
New Yorks defense följde upp det med att tvinga Dallas till en three-and-out och anfallet fick ännu en chans (mycket för att Dallas punter klantade sig rejält). Manning tog över på egna 42 med 2.12 kvar.
Två penalties från Dallas defense hjälpte Giants mot end zone men Manning hittade också två dryga 20 yards passningar till Ballard. Brandon Jacobs sprang in en 1 yard TD och D.J. Ware följde upp med en 2-point conversion.

Romo hade fortfarande 46 sekunder på sig. Han hittade Austin 22 och 23 yards och satte upp rookien Bailey för ett 47 yards FG. Tre poäng där och matchen hade gått till övertid. Pressen var stor på rookien. För att spä på spänningen och nervositeten som hängde i luften så tog Giants coach Tom Coughlin en timeout. När Bailey äntligen fick sparka iväg bollen så blockades den av Giants DE Jason Pierre-Paul. Det var ingen överraskning att det var just han som blockade, PierrePaul hade varit en vagel i ögat på Cowboys hela kvällen med bland annat en sack för en safety på Romo samt en framtvingad fumble.
"I rushed the center, put my hands up and got the block," sa Pierre-Paul.

******

Eli Manning var 27/47för 400 yards och två TDs. Det var tredje gången den här säsongen som han noterades för 400 yards eller mer och laget hade inte sedan december 2009 varit i närheten av att noteras för så här många yards totalt (510). Jacobs sprang 101 yards och hade två TDs, Hakeem Nicks hade sju mottagningar för 154 yards och Manningham hade tvåmottagningar för 67 yards varav en TD. Stora nummer.

"Guys stepped up and made some big plays," sa Manning. "It won't mean anything unless we finish the season strong. That's the mindset. We can't relax now or feel great about ourselves."

Tony Romo var 21/31 för 321 yards och passade till hela fyra touchdowns. Laurent Robinson fångade fyra passningar för 137 yards varav en TD. Austin som varit skadad stod för en bra comeback med en touchdown och 64 yards på fyra mottagningar. Felix Jones sprang in 106 yards och fångade sex passningar för drygt 30 yards.

"This one's going to hurt, it's going to sting, but we've got to figure out how to do things a little better and play our best game of the season next week," sa Tony Romo. "We need to get a win next week and get back going."

Som ni ser var det stora nummer i båda lagen och båda lagen bjöd på rejäl underhållning matchen igenom. Har ni lyckats med konststycket att missa den här matchen så se då till att få tag i den. Försom sagt,det här var en av de bästa matcher jag har sett i år, i alla fall sista Q, och med tanke på vad som stod på spel så blev det än mer underhållande.

Noterbart:
  • Cowboys har förlorat sex raka Sunday Night Footballs.
  • Cowboys är 0-3 mot Giants hemma i Cowboys Stadium.
  • Romo har nu över 20 000 passing yards under sin karriär precis som stora namn som Aikman, Staubach och Danny White.

Inga kommentarer: