fredag 23 december 2011

Jul och det hettar till.

Bloggen gör jul på annan ort och har svårt med både tillgång till nät och dator. Därför får det bli en snabbis här och nu.

Förra veckan bjöd på en del rejäla skrällar. Som att Chiefs spräckte Packers nolla och blev därmed det första laget att slå mästarna denna säsong. Chiefs har en bra form och redan veckan innan mot Jets (om jag minns rätt) så kunde man se hintar om vad som skulle kunna hända mot Green Bay.

Indianapolis Colts spräckte även dom sin egen nolla då de tog första segern för säsongen när man slog Titans med 27-13. Om det berodde på att Manning är tillbaka i träning låter jag vara osagt men det ser i alla fall ut som om liket har vaknat. Man slog även Texans igår med 19-16 efter att ha lekt hem sista quartern.

Förra söndagens stora match var annars den mellan Patriots och Broncos. Brady mot Tebow. Patriots gjorde en bra match och fullständigt stängde ner Tebow i slutet av matchen, även om man tillät honom gör lite väl mycket till en början. Patriots var minst ett nummer för stora och vinsten innebär att Patriots säkrat divisionen och är klara för slutspel.

Veckans match var annars den mellan 49ers och Steelers. Någon anmärkte om att jag inte tagit upp att båda lagen kunde få #1 seed. Det var medvetet. Inlägget skrevs innan Packers hade mött Chiefs och jag hade ingen som helst anledning att tro annat än att Packers skulle kamma rent i grundserien och gå obesegrade till slutspel. Pittsburgh har jag inget till övers för i år och jag har hela säsongen trott att de inte ens kommer att lyckas vinna divisionen. Ravens känns mycket starkare. Jag fick dessutom detbekräftat då 49ers fullständigt körde över Steelers på måndagskvällen och vann med 20-3. Ett besked till övriga ligan, Niners blir att räkna med. På allvar.

******
Nu börjar det hetta till på allvar. Det återstår två veckor och vi har börjat få en överblick om hur slutspelet kan arta sig. Låt oss börja med AFC:

Patriots (11-3) och Texans (10-5) är de enda lagen som säkrat sin division i AFC. Patriots har just nu #1 seeden och Texans är #3. Ravens och Steelers gör upp om sin division och där är båda redan klara för slutspel och båda är så här långt 10-4. Jag håller dock Ravens som rejäl favorit där.

AFC West känns vidöppen. Broncos (8-6), Raiders (7-7), Chargers (7-7) och Chiefs (6-8) har samtliga, i praktiken, chansen att gå till slutspel. Alla fyra lagen kan dessutom ta hem divisionen.

Bästa tvåan just nu efter Steelers/Ravens är New York Jets (8-6).

******
I NFC har Packers (13-1) redan säkrat en bye i första rundan av slutspelet och man kommer att ta hem #1 seeden i conferencen. 49ers (11-3) har säkrat NFCs västra division och Saints (11-3) är klara för slutspel.

NFC East är nästan lika vidöppen som AFC West. Cowboys (8-6), Giants (7-7) och lite överraskande Eagles (6-8) är fortfarande med i jakten om slutspelsplatser och divisionstitlen. Kom ihåg att Giants och Cowboys möts i sista omgången. Det kan bli mäktigt.

De två bästa tvåorna, båda 9-5, är Lions och Falcons.

För en mer överskådlig bild på hur slutspelsplatserna fördelas just nu se: http://www.nfl.com/playoffs/playoff-picture?module=HP11_content_stream

******
Det bjuds därför på en hel del nästan direkt avgörande matcher i morgon (OBS i morgon! inte söndag). Men jag ser ändå New York-derbyt som det hetaste. Jets kan ta ett stort steg mot slutspel vid vinst och Giants är piskade att vinna om de vill slåss i ett slutspel och om de vill att sista matchen mot Cowboys ska bli avgörande. Båda lagen har det fortfarande i sina egna händer. En extra krydda till en match som ofta brukar var het och en stor snackis både före matchen och efter dess slut. TV10 visar den matchen med start klockan 19.00!

Skulle inte den matchen duga är det ett häftigt möte i AFC West mellan Chiefs och Raiders.
******

God jul och gott nytt år önskar NFL-Bloggen!




1 kommentar:

Anonym sa...

Detsamma!
Ser ut att bli avgörande mellan nyg oc dallas. Nyg vann med 29-14 om du missade det :)