söndag 4 december 2011

Veckans Match, Vecka 13

New Orleans Saints (8-3-0) - Detroit Lions (7-4-0)
Tycker att det var svårt att hitta en riktigt speciell match denna helg, jag letade och letade. Hittade denna. Saints mot Lions låter på förhand inte speciellt sexigt, i alla fall inte om man tänker på hur det harsett ut för dom här två lagen de senaste åren. Men i år är det helt annat. Lions spelar om en wild card-plats och Saints kan inte känna sig säkra på att vinna NFC South. Lions viktiga DT Ndamukong Suh är avstäng två matcher efter att avsiktligen trampat på en liggande Evan Dietrich-Smith i matchen mot Packers. Klarar sig Lions utan honom?
Plats: Mercedes-Benz Superdome
Tid: 02.20
Väder: Det är 26 grader och regn i New Orleans men spelet lär inte påverkas inne i Superdome.
TV: TV10 visar.

Skadade/frånvarande spelare:
New Orleans: Den enda som säkert inte kommer att spela denna match är DE Turk McBride.
Detroit: Ndamukong Suh (avstängd) DT, Lawrence Jackson DE, Louis Delmas S (tveksam), Chris Houstun CB (tveksam).

Senaste mötet:
Lagen möttes i september 2009. Saints vann en förkrossande seger på hemmaplan med 45-27.

Därför ska du se matchen!
Lions har lika många vinster som närmsta konkurrenten Chicago Bears i kampen om en wild card-plats till slutspelet. Vinst mot just Saints kan också visa sig att bli viktig. Vill det sig illa för Saints kan de förlora kampen om divisionen till Falcons (också 7-4) då gör man upp med Gaints (6-5), Bears och Lions om två slutspelsplatser. Saints siktar dock givetvis på att vinna divisionen och då krävs det att man vinner ikväll. Men det finns även ett annat underhållningsvärde i den här matchen. Båda lagen lär vilja koppla grepp tidigt och båda lär gå ut stenhårt offensivt. Kan vi förvänta oss många poäng och en fartfylld öppning? Jag tror det.

Favoriter:
Jag håller Saints som favoriter hemma på Superdome där man är obesegrade i år. Är inte uppgiften lite för stor för Lions som dessutom saknar en av deras absolut viktigaste, i alla fall enligt mig, defensiva spelare i Suh.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Matchen som visas på TV just nu, Bengals@Steelers. Hade ju varit en rätt bra match att skriva om. Oerhört mycket som står på spel. Och derby.

swenfl sa...

Verkligen? Att Steelers skulle vinna det relativt enkelt var ju ingen högoddsare direkt. Vad blev det till slut? 35-7.

WC-racet i NFC känns dessutom betydligt mer hett än det i AFC.