lördag 18 april 2009

Jets rasar mot ligans spelschema!

New York Jets ägare Woddy Johnson är upprörd över hur ligan lagt upp spelschemat. Han har i ett brev till NFL bett om att få ändra tiden för när en av lagets hemmematcher ska starta. Anledningen? Judiska högtider.

Jets hemmapremiär är den 20 september klockan 13, samma dag som det judiska nyåret, Rosh Hashanah, ska firas. Följande söndag har man hemmamatch igen, nu mot Titans. Den matchen ska enligt det nuvarande schemat börja halv 5 på eftermiddagen något som inte faller Jets i smaken. Denna match infaller nämligen på samma dag som den judiska högtiden Jum Kippur (försoningsdagen). Denna högtid börjar vid solnedgången på söndagen, då de troende samlas i synagogan för bön. Högtiden innebär också fasta för de troende. Jum Kippur är den absolut viktigaste och allvarligaste högtiden för de troende.

"Jag är extremt besviken över ligans beslut om att bestämma att vi ska spela hemma en söndag som direkt krockar med en viktig judisk högtid" skrev Johnson i sitt brev. "Det har sedan långt tillbaka funnits en stor förståelse att varken vi eller Giants bör spela dessa dagar eftersom att vi befinner oss i det mest judetäta området i hela landet."

Johnson vill att matchen mot Titans även den ska börja klockan 1 på dagen så att de judiskt troende kan hinna från matchen innan solnedgången.

Inga kommentarer: