fredag 13 november 2009

Broncos - Steelers 10-28 (Vecka 9 Recap)

En kvart skulle avgöra detta stora AFC-möte. Till en början var det en väldigt jämn och inte så rolig match. Där båda lagen kändes rätt försiktiga. Broncos vann första quartern med 3-0 efter ett Field Goal efter typ 5 minuter. Sömnpillret fortsatte tills Carter kliver fram och bryter Kyle Ortons passning och springer in en touchdown på 50 yards. 7-3 till gästerna i halvtid alltså. Tredje perioden var fortsatt jämn och slutar 7-7.

Broncos måste alltså sätta in offensiven på allvar inför sista då man ligger under med 4 poäng. Men Pittsburgh stängde matchen väldigt bra. Efter deras första touchdown i slutkvarten, tappade så småningom Broncos innehavet och kunde därefter aldrig få tillbaka det. Driven som föranledde Steelers fjärde touchdown kändes som en evighet. Den 11 spels- och 80 yards långa driven tog över fem minuter och när det väl var dags för kickoff igen så återstod det bara knappa minuten.

Ändå så tycker jag att man kan skylla mycket av den här förlusten på Kyle Orton som kastade hela tre interceptions och inte alls var bra. Men det kanske är så här det ser ut då han möter bättre defensivt motstånd? Se bara hur det gick mot Ravens också...

Värt att notera:
  • Steelers har vunnit sina fem senaste måndagsmatcher.
  • Ben Roethlisberger hade inte kastat en interception i endzone på över två år... förrän i den tredje quartern.
  • Steelers har ett nytt franchiserekord då man har gjort 27 eller fler poäng i fem raka matcher.

Inga kommentarer: