fredag 13 november 2009

En vecka i rivalitetens tecken!

I veckan väljer jag inte ut bara en match, utan nästan samtliga matcher har någon form av derbykaraktär över sig. Titta bara på det här:

Colts-Patriots
Brady-Manning. Två lag som verkligen inte tycker om varandra. Två av de hetaste lagen i ligan. Colts har vunnit fyra av de fem senaste mötena och man är nog sugna på ännu en seger. Förlust här och Patriots börjar närma sig att bli AFC:s kungar som man en gång var.

Steelers-Bengals
Divisionsrivaler. Lyckas Cincy vinna den här matchen är man 4-0 mot Ravens och Steelers, vilket sätter dom i en hyffsad situation i divisionen och ett slutspel är i princip helt egna händer. Steelers har vunnit fem av de sex senaste mot Cincy men har en kort vecka och många skadade spelare. Men inte kan man väl sumpa en divisionsfinal på hemmaplan, även om man möter ett opassande grymt bra power running game?

Redskins-Broncos
Elvis Dumervil är av någon anledning inte speciellt omtyckt i Washington och Kyle Orton återvänder dit han en gång för länge sedan startade sin karriär. Tyvärr så kommer det nog inte att bli mycket till match. Washington har inte alls varit bra och Denver kan nog vinna det här även om dom spelar med 5 man...

Jaguars-Jets
Visserligen inte det där stekheta derbyt, om ens ett derby alls, men båda lagen måste vinna om man ska ha chansen att vara med och slåss om playoff. Jets hade en bye förra veckan och den kunde inte komma mer lägligt. Nu måste man hitta tillbaka. Två lag som kommer att springa som tokar.

Raiders-Chiefs
Hetaste derbyt denna vecka? Det var 1970 som ett stort slagsmål utbröt på plan mellan dessa två lag efter en galen tackling på Chiefs QB i ett avgörande skede. Ett slagsmål som gav avstängningar och matchstraff. Raiders fick av någon anledning bollen i egen ägo och kunde vända och vinna matchen. Finns hur mycket underbar historia som helst mellan dessa två lag och vad passar bättre än att spela i dräkter från AFL-tiden?
Det blir spännande att se om rivaliteten fortfarande finns där. Båda lagen är ju en dag närmare draften om ni förstår vad jag menar...
Hoppas och tror att Raiders ka kunna knipa hem det här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Såg du när Jay Leno drev om Oakland igår? Intervjuade någon yankees-spelare. Var inte första gången heller. Har drivit om Tom Cables misshandel också.

swenfl sa...

Nej, det har jag inte. Vad sa han =)
Den enda i Yankees jag vet är hardcore-raidersfans är ju CC Sabithia, var det han han intervjuade?

Det har jag däremot sett var ganska roligt. Hade dock att göra om sexuellt utnyttjande.
"Man har nyligen beslutat att lägga ner åtalen mot Tom Cable, som var åtalad för sexuellt utnyttjande på en av sina assistenter. Man tyckte att det var straff nog att vara coach för Raiders". ;)

Anonym sa...

Så kanske det var.

Nånting om att dom sög i allfall.

Anonym sa...

och ja det var nog CC.

Tom Brady sa...

Många veckor borta nu...
Det e ju thanksgivingvecka borta i staterna och i NFL. Packers vann och Dallas håller just på att köra över Raiders.

Ser verkligen fram emot Pats mot Saints. VIlken match!