torsdag 12 november 2009

Larry Johnson - UFA

Larry Johnson, RB i Kansas City Chiefs blev alltså tidigare i veckan uppsatt på waivers för att sedan helt bli kapad från sitt lag. För er som inte har följt med i denna cirkus kan jag "snabbt" förklara hur det ligger till.

För det första så är han en spelare som har väldiga problem med lagen. Vilket uppenbarligen inte alls är ovanligt i NFL, men skitsamma om dessa problem kan ni läsa på wikipedia.

Varför ha blev avstängd (och senare droppad) nu har inte med det att göra vad jag har förstått.
Han började denna säsong väldigt trevande och på twitter skrev Johnson i slutet på Oktober följande:
"My father got more creditentials than most of these pro coaches."
"My father played for the coach from "rememeber the titans". Our coach played golf. My father played for redskins briefley. Our coach. Nuthn."

Inte speciellt uppskattat alls. Johnson bad senare om ursäkt, dock efter det att lagets coach hade hintad om en eventuell flytt för lagets RB.
Den 28e Oktober blev Johnson avstängd fram tom. den 9 November av klubben och fick dessutom ingen lön för en match ($300 000).

En liten rolig sak i samband med detta var att inför avstängning var Johnson bara 75 yards ifrån att passera Priest Holmes och bli den RB i Chiefs historia med flest running yards. Detta retade naturligtvis upp en del. Men ledning svarade med att Johnson inte var värd att slå detta rekord eftersom att han inte brann för klubben.

Direkt efter avstängningen blev Johnson waivad och nu även helt och hållet släppt som UFA.

Inga kommentarer: