söndag 8 november 2009

Packers-Vikings 26-38 (Vecka 8 Recap)

Gammal var äldst, igen, i förra veckans stora uppmärksammade match mellan Green Bay Packers och Minnesota Vikings. Veteranen Brett Favre återvände ju till sin gamla hemmaarena Lambeau Field för första gången som motståndare. Det var blandade känslor bland fansen vid matchstart då den kanske största delen av publiken buade samtidigt som det fortfarande fanns en del som hyllade honom för den stora hjälte han var för klubben i många år. Dock tyckte jag mig se fler överkryssade fyror på Packerströjor än vad jag kunde se välkomnande plakat...

Matchen då? Den var underhållande, underhållande som fan! Allt från inramningen till spelet var i absolut toppklass. Packers hade ett tufft underläge med hela 17-3 i halvtid efter en mindre bra första halvlek. Precis som jag förutspådde inför matchen så såg det inte riktigt ut som om Rodgers pallade trycket och såg väldigt darrig ut inledningsvis, han jobbade dock upp sig andra halvan av matchen och efter 3 quarters, skiljde det bara sju poäng mellan lagen.

Då klev han fram. Kungen av Lambeau heter fortfarande Brett Favre och han överglänste alla i förra veckans största match. Han avslutade med 244 yards och hela 4 touchdowns, vilket måste anses väldigt bra med tanke på att han ständigt var under press. Hans efterträdare i Packers såg väldigt väldigt deppad ut efter matchen och han ville nog visa fansen att han var den nya nummer 1 i Green Bay. Sista quartern vann bortalaget med 14-6 och slutresultatet skrevs till 26-38 i en grymt rolig match med högklassig fotboll!

Värt att notera:
  • Vikings är 7-1 för första gången på 9 år.
  • Packers QB Aaron Rodgers har blivit sackad flest gånger i NFL, 31 gånger.
  • Vikings är 3-0 i divisionsmatcher.

Inga kommentarer: