lördag 3 maj 2008

Draften: AFC North

STEELERS:
Man behövde verkligen en offensiv tacklare och en runningback. Mendenhall och Hills är två riktigt bra picks av Steelers i den siuation man befinner sig i. En stor WR var av hög prioritet och Limas Sweed är också ett bra pick. Visst, han kanske inte är världens snabbaste spelare men han är lång och stor - han kan nog vara väldigt värdefull speciellt mot de kortare backarna. Steelers skötte sig utmärkt och plockade det man behövde och ville ha.

BROWNS:
Cleveland hade som bekant ingen pick under första dagen och gick ut först i fjärde rundan. Browns draft utspelade sig egentligen före draften om ni förstår vad jag menar. Man bytte bort sitt 3rd round pick och Bodden till Detroit för DT Shaun Rogers. Man fick Corey Williams från Packers för sitt andraval i draften och man tradade som bekant bort sitt förstaval till Dallas i utbyte med QB Brady Quinn. Laget var i princip redan klart innan NFL Draft 2008 hölls. Man måste medge att Browns predraft var väldigt bra.

BENGLAS:
Cincinatti plockade upp 3 wide recievers på sina fem picks. Jag anser dock att det fattas en RB i Bengals. När det väl funkade i fjol så var man faktiskt en av ligans giftigaste lag offensivt. Visst man har förlorat två viktiga WRs från i fjol och detta backade men ju med råge upp under draften. Något saknas dock i det sviktande försvaret...

RAVENS:
Ravens hade ju från början inget pick i första rundan av draften men man ansåg väl att man var tvungen att skaffa sig en för att kunna plocka Joe Flacco. Ett bra pick där av Ravens men det är nog många som kliar sig i huvudet över resten av picksen... Joe är en stor QB och har en lång räckvidd, dock så saknar han kanske lite speed både i spelet och i fötterna. Flacco kommer att bli Ravens räddning kommande säsonger. Man har ett bra lag med både rutin och ung blodtörstighet. Jag tror nog att man kände sig ganska så nöjd efter att man plockat Flacco, efter det så var nog draften klar för Baltimores del, därav de övriga något tveksama picksen.

Inga kommentarer: