tisdag 23 september 2008

SM(M)


SMM firar ännu en SM-vinst

I helgen var det äntligen dags för SM-final i Superserien och för första gången i seriens 23-åriga historia mötte Arlanda Jets mesta mästarna Stockholm Mean Machines på "Zinken". På södra sidan möttes man av ett blått hav av supportrar av SMM på motsatt sida fann man ett oranget vimmel av Jets fan tillsammans med ditresta cheerleaders i kort-kort.

Inför den här säsongen har man som bekant utökat serien till sju lag och det har som tidigare redovisat fått önskad effekt med stentuffa matcher och kamp om platserna i tabbellen ända in till slutet.

Efter en extra lång säsong var det alltså helt plötsligt dags för final. Jets vann SM 2003, SMM vann detsamma 1990, -97, -98, -99, 2000, -02, -04, -05 och 2006. Trots sin stora fördel av rutin så var inte SMM någon favorit. Ärligt talat så var jag nog inte ensam om att inte kunna utnämna någon favorit inför matchen. Jets nya organisation verkade oerhört spännande och visst kändes det som om de har laddat inför finalen hela säsongen?

Nu blev det inte den där jämna och verkligen inte den där välspelade matchen som många hade förväntat sig. Det fanns bara ett lag på planen SMM dominerade på alla plan. Slutresultatet 70-39 säger väl egentligen det mesta om matchen? Det defensiva spelet var i stort sett obefintligt för båda lagen men SMMs grymt starka och rutinerade var mer övermäktiga Jets försvar än tvärtom.

Jag säger grattis Mean Machines.

För er som vill veta mer om matchen finns en matchrapport att läsa på SAFFs hemsida.


1 kommentar:

Anonym sa...

Vad har hänt?
Har du gett upp efter det att du har fått motstånd?
Saknar dig ;)