fredag 12 december 2008

OT i kampen om wild-card

Chicago förbättrade sina chanser till slutspel avsevärt efter gårdagens övertidsvinst över Saints på Soldier Field.

Matchen fick en härlig start för Bears då Daniel Manning sprang in 83 yards, något som ledde till en TD i matchens öppnande kickoff. Han följde upp detta med en 52-yards retur i andra quartern, en retur som även den skulle leda till en touchdown för hemmalaget. I halvtid hade således Manning mer "kick return yards" än vad laget hade totalt i offensiven. Trots att man ledde med 21-7 i halvtid var det långt ifrån avgjort.

Andra halvlek bestod av en hel del misstag av både Brees och Orton. Det största misstaget stod ändå Saints DT Sedrick Ellis för då han med endast två sekunder kvar gör en sack på Orton, detta i ett läge då man leder med 21-24. Hade man "väntat" med att ta ner Orton hade inte Bears gått segrande ur matchen. I följande spel drar Gould in sitt första FG-poäng (bortsett från de tre tidigare extrapoängen) och det var just Gould som i OT också skulle avgöra till Bears fördel med ett 35 yards Field Goal.

En mycket underhållande match som tyvärr slutade väldigt olyckligt för Saints som nu inte har mycket till chans att ta få ett wild-card till slutspel. Man måste helt förlita sig på de andra lagen samtidigt som man vinner sina två återstående matcher. Bears däremot ökade som sagt sina chanser avsevärt då man nu bara har en förlust mer än divisionsledarna Vikings som dessutom har en match mindre spelad.

Ställningen just nu

Inga kommentarer: