söndag 28 december 2008

Sista veckan!

Vi alla vet som bekant att det inför dagens och säsongens sista matcher var helt öppet både i AFC och NFC vad det gällde slutspelsplatserna. Jag ska försöka reda ut läget för er som det ser ut just nu.

I AFC är ju som bekant både Titans och Steelers klara divisionssegrare sedan länge.
Patriots har gjort vad man kunnat och besegrat Bills tidigare i afton, en match där Pats special teams fällde avgörandet. Problemet för New England är att vinst inte är tillräckligt, Dolphins måste förlora. En bit in i andra kvarten leder just nu Dolphins med 14-6 över Jets. Skulle Miami vinna i New York innebär det att Jets är borta ur slutspelsstriden. Pats chanser att ta hem divisionen är just nu inte speciellt ljusa. Vad återstår det då för alternativ? Jo, för att ta en wild-cardplats krävs det att Baltimore förlorar. Just nu leder Ravens med 24-7 över Jaguars och halva matchen är spelad.
Kampen om AFC West, mellan Broncos och Chargers har inte börjat ännu. Vinnaren blir AFC nummer 4a.

Hur ser det då ut i NFC? Giants var sedan tidigare nummer 1 i NFC och efter det att Panthers vann en rafflande match mot Saints så har man nu också klart vilket lag som är conferencesens nummer två, grattis Carolina. Vikings behövde vinna över redan klara Giants eller hoppas på att Chicago förlorade. Man vann och Bears förlorade mot Texans vilket innebär att Bears därmed är borta i kampen om slutspel. Giants, Panthers, Vikings och Cardinals är vidare som division winners. I kampen om den sista wild-cardplatsen (den ena är redan vigd åt Falcons) så ser det ut som om det lite överraskande blir laget med sämst utgångsläge som tar den. Eagles leder nämligen över Dallas med hela 27-3 i halvtid och eftersom att Bears och Tampa(24-31) förlorade har man nu allt i egna händer!

Inga kommentarer: