måndag 8 december 2008

Tuff kamp om slutspelsplatser.

AFC
För drygt ett år sedan slutade Delfinerna från Miami säsongen med statistiken 1-15. Idag, med tre matcher kvar av säsongen, slåss man om divisionstiteln. I och med helgens vinst över Buffalo har man guldläge då matcherna mot Chiefs och 49ers är långt i från omöjliga att vinna. Därefter blir det en förmodligen en renodlad divisionsfinal mot Jets om vem som tar hem AFC East. Jets har förutom Dolphins kvar Buffalo och Seahawks. Vi ska tänka på att medan Delfinerna går på som tågetmed 6 vinster på de 7 senaste matcherna, samt 4 raka vinster "on the road", har Favre och co. två raka förluster. Ännu en punkt som talar emot New York Jets är att man hittills i år förlorat samtliga matcher på västkusten. Det känns som om vinsten över det då obesegrade Titans känns väldigt länge sedan. Vi kommer att få en grym kamp om slutspelsplatserna ända till sista sekund. Ta mig på orden.

Det lag som på papperet har den lättaste vägen till divisionstiteln är helt klart Pats som har kvar Buffalo, Raiders och Cardinals. Här tror jag att Cardinals kan sätta käppar i hjulet för det tidigare storlaget om man i Arizona väljer att ställa upp med ett bra lag, man har trots allt redan säkrat sin division.

Steelers (10-3) har egentligen allt i sina egna händer då man kan säkra divisionstiteln om man vinner över överraskningslaget Ravens till helgen. Steelers framgångsrika defensiv kan bära långt, till och med till ett Super Bowl i februari. Ravens har ett jobbigt schema framför sig men man kan trots allt få ett wild-card. Colts har också chansen att gå vidare till slutspel som ett wild-cardlag, något annat är omöjligt då Titans redan säkrat divisionen. Denver och Chargers kommer förmodligen att göra upp öga mot öga vecka 17 om vilka som ska till slutspel.

NFC
Cardinals
och Giants har är båda redan klara för slutspel. Mycket talar också för att Tampa Bay kommer att säkra slutspelsplats även dom. Redskins sa i princip hej då till slutspelsplatsen redan i söndags då man förlorade mot Ravens, nu måste man inte bara vinna över Steelers och Cowboys utan Tampa Bay, Atlanta och Carolina har bättre utgångslägen.

Inga kommentarer: