söndag 9 oktober 2011

Veckans Match, Vecka 5

Houston Texans (3-1-0) - Oakland Raiders (2-2-0)
Två av ligans bästa lag vad det kommer till springspel möts på ikväll i Houston. Det är dessutom två lag som båda fått sig en självförtroendeboost. Texans vann ju som bekant övertygande mot Pittsburgh Steelers förra helgen. Raiders däremot har blandat och gett så här i början på säsongen och man försöker fortfarande hitta sitt spel. Raiders övertygade ifjol och nu i veckan har coach Hue Jackson gått ut och sagt att man SKA vinna divisionen i år, förmodligen ett försök till att tagga till spelarna och gjuta självförtroende i truppen. Ska det bli verklighet känns det som om en vinst i Houston ikväll är av stor betydelse. Det finns en anledning till att jag inte plockade ut matchen mellan Patiots och Jets. Divisionsmötet är givetvis högintressant men inte på samma sätt. Det är två lag som vi ungefär vet var vi har någonstans och vi kommer att få uppleva det mötet en gång till i år. Matchen mellan Houston och Oakland däremot är, som sagt, en match mellan två lag som är på väg upp och båda är möjliga slutspelslag.

Plats: Reliant Stadium
Tid: Söndag 19.00
Väder: Drygt 20 grader varmt och vindstilla i Houston i skrivande stund.
TV: Tv10 visar matchen, vilket är glädjande.

Skadade/icke tillgängliga spelare:
Houston: Andre Johnson WR, Tim Dobbins LB, Bryant Jonson WR (tveksam), Sherrick McManis CB (tveksam).
Oakland: Richard Gordon TE, Chris Johnson CB, Matt Shaughnessy DE.

Senaste möte:
Texans vann med 31-24 då lagen möttes vid den här tiden förra säsongen.

Därför ska du se matchen!
Det är som sagt ett möte mellan två av ligans bästa lag vad det kommer till att springa med bollen, bara det kan bli oerhört intressant. Om du gillar försvar som kör zone-blocking så får du inte missa den här matchen. Arian Foster var tillbaka mot Steelers och imponerade stort, kan han följa upp det ikväll?

Favoriter:
Texans känns mycket hetare för tillfället och man har fördelen av hemmaplan. Raiders lär dock gå ut och spela för Al Davis och kommer att göra allt för att vinna den här matchen. Det känns dock som att Texans är favoriterna här, speciellt på hemmaplan och speciellt med tanke på hur de imponerade förra veckan. När lagen möttes förra säsongen så vann Texans, även då utan Johnson.


Inga kommentarer: