söndag 16 oktober 2011

Veckans Match, Vecka 6

Oakland Raiders (3-2-0) - Cleveland Browns (2-2-0)
Det här är garanterat inte den bästa matchen denna helg, långt ifrån. Inte heller den mest underhållande eller spännande men efter vad som hände i Oakland förra veckan, med Al Davis bortgång hade det känts oerhört fel att plocka ut en annan match. Man spelar sin första hemmamatch sedan Davis bortgång, inför ett förmodligen fullsatt Coliseum. Stämningen kommer att vara tryckt, det räknar jag med. Vinner Raiders för sin avlidne ägare?

Plats: O.co Coliseum
Tid: Söndag 22.05
Väder: Rapporter talar om drygt 15 grader ikväll.
TV: Matchen visas tyvärr inte på svensk TV. CBS har rättigheterna. Stream finns på atdhenet.tv bland annat.

Skadade/icke tillgängliga spelare:
Oakland: Chimdi Chekwa CB, Richard Gordon TE, Chris Johnson CB, Matt Shaughnessy DE.
Cleveland: Joe Haden CB, Titus Brown LB och Joshua Cribbs är alla tveksamma till start på grund av skador.

Senaste möte:
27/12 2009 vann Browns över Raiders på hemmaplan med 23-9.

Därför ska du se matchen!
Det kommer givetvis bli någon form av hyllning den bortgångne Al Davis, en av NFLs viktigaste och största profiler och Raiders hjärta och själ. Men det är inte allt, båda lagen har på senaste tiden varit involverade i matcher med helt galna slut. Förhoppningsvis får vi uppleva något liknande i kväll. Raiders hoppas få tillbaka viktiga recievern Louis Murphy och håll ett extra öga på Browns RB Peyton Hillis som kommer att få mycket boll.

Favoriter:
Jag håller Raiders som favoriter i den här matchen. På papperet tycker jag att man är det bättre laget, även om det kanske inte skiljer allt för mycket. Sen spelar man för Al Davis inför en hemmapublik i The Black Hole. Man bör vinna den här matchen. Men det lär bli jämnt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, objektivt val som vanligt hörru! :P

Kanske borde fokusera mer på ditt kära Raiders och kalla det för Raiders-bloggen istället. Det hindrar dig inte från att skriva om annat NFL-material också men det är ärligare mot de som läser bloggen. Just nu är det en blogg som utger sig för att skriva objektivt men som inte gör det.

swenfl sa...

Haha, har blivit mycket Raiders på sista tiden. Det är jag medveten om. Men det finns ju en anledning till det också.

Brukar ju vanligtvis inte ta upp speciellt många av Raiders matcher, främst för att det oftast är spel mot ett mål och att de då oftast inte är speciellt intressanta.

Men jag känner som sagt att det har blivit lite väl mycket nu. Därför jag även tog upp ytterligare några matcher.

Kommer givetvis att analysera fler matcher i veckan än den mellan Browns och Raiders.