söndag 16 oktober 2011

Week 6 Preview

Denna spelvecka, den sjätte för säsongen, är högintressant på många olika håll. Eller vad sägs om följande matcher?

Det är bottenmöte i NFC South Falcons (2-3) tar emot Panthers (1-4). Ett Panthers som genom samarbetet mellan Newton och Steve Smith aldrig kan räknas bort i en match. Man måste bara hitta ett sätt att kunna avgöra i sista quartern när man har chansen. Men det lär komma med rutinen, Panthers är ett ungt lag men jag tror faktiskt att dom tar sin andra vinst för säsongen här.

*****
Hade det inte varit för Al Davis hade veckans match varit solklar. Detroit Lions har imponerat så här långt och är mäktiga 5-0, man tar emot 49ers (som jag trodde hade chansen att gå till slutspel trots att jag tippade de sist i divisionen) som är 4-1. Två lag som mycket väl kan mötas i slutspel i vinter. Två lag som har skärpt till sig oerhört. Två defensiv som kanske inte är dom bästa i ligan men möjligen de mest effektiva. Allt talar för att den här matchen kommer att bli väldigt intressant och det roliga är att den kan visa sig bli avgörande för slutspelet i slutändan. Fattar inte att TV10 inte visar den här. Vilken miss.

******
Washington Redskins (3-1) leder kanske lite överraskande NFC East och ikväll gästas man av allas, på förhand, favorit till att vinna Super Bowl. Drömlaget som har tokfloppat så här långt, Philadelphia Eagles (1-4). Eagles måste vinna det här för att vara med i racet. Samtidigt möter en annan divisions rival, Giants (3-2), en av ligans stora överraskningar. Buffalo Bills leder AFC East efter att endast ha förlorat en match efter fem spelade. Vinner Bills sin match mot Giants samtidigt som Eagles lyckas slå Redskins så har Dream Team fortfarande chansen att nå slutspelet.

******
Houston möter Ravens i en repris på förra säsongens heta och galet späänande möte som slutade med att Baltimore vann på övertid. Båda lagen leder sin respektive division.

******
TV10 visar den sena matchen (02.20) mellan Chicago Bears och Minnesota Vikings. Jag sticker ut hakan och säger att Bears MÅSTE vinna den här matchen. Förlust och man är 0-3 i divisionen, vilket hade varit oerhört jobbigt att ta igen. Speciellt då Lions och Packers så här långt är obesegrade.

Övriga matcher denna vecka:
Bengals vs. Colts
Packers vs. Rams
Steelers vs. Jaguars
Patriots vs Cowboys
Buccaneers vs. Saints
Jets vs. Dolphins (måndag)

TV10 visar Buffalo Bills mot Giants (19.00), Bucs mot Saints (22.15) och som sagt matchen mellan Bears och Viknings med start 02.20.

Helt klart en intressant helg.

Inga kommentarer: