fredag 28 oktober 2011

Mästarna fortsatt obesegrade

Minnesota Vikings 27 - Green Bay Packers 33
Packers vann igen, men det var inte en promenad i parken. Man hade stundtals stora problem med Vikings orädde rookie-QB Christian Ponder. Men Rodgers verkar vara en maskin, han fixade biffen återigen med tre TD-pass och 335 passing yards. Hans Packers är därmed 7-0 så här långt. Det enda obesegrade laget i ligan denna säsong.

"There's not a lot of panic in this team. We've been down a couple times at halftime. Just a lot of focus," sa Rodgers som satte sina 13 första passningar och gick 24 för 30 mot en secondary som verkligen var på tårna. Vilket ofta är fallet då Packers går in för match. Alla vill slå mästarna och alla vet vad de går för. Men Greg Jennings är en av ligans bästa mottagare och har en förmåga att hitta vägar runt även det tuffaste av försvar. Så var det även mot Vikings då han hade sju mottagningar för 147 yards. Bland annat joggade han in en 79 yards TD tidigt i andra halvlek (innebar 20-17 till Packers).

Vikings QB Christian Ponder blev interceptad två gånger av Charles Woodson som dessutom var nära ytterligare någon interception. Men trots detta så var det ändå Ponder som höll kvar Vikings i matchen, som såg till att de var med ända fram till slutsignalen. Hans första snap resulterade i ett pass på 71 yards. Adrian Peterson var i och för sig till stor hjälp då han sprang med bollen 24 gånger för 175 yards, varav en TD. Men i vanlig ordning så var det Green Bay som fick det sista ordet. RB James Starks avgjorde i princip matchen med tre långa gains i slutet. "It's frustrating to come out against the defending champs and be that close and not to come up with the win. Give credit to those guys. They made plays when they needed to, and we ended up on the wrong side of it." sa Adrian Peterson efter matchen. Det vi fick se av Christian Ponder tyckte jag verkade lovande. Han gick visserligen 13/32 men han såg aldrig skakad eller oroad ut, han bara fortsatte att kämpa och när slutsignalen hade han skrapat ihop 219 yards och två TD-pass. Han sprang dessutom själv med bollen fyra gånger för totalt 31 yards. Har vi sett en ny stjärna födas nu?
******

Mötena dessa två lag emellan har gått och blivit riktigt heta och det syntes även i denna match. Vikings DE Brian Robison blev frustrerad efter att ha åkt i backen av Packers guard T.J. Lang och svarade med att sparka Lang mellan benen. Något som givetvis fångades av både kameror och domare(som stod bara meter därifrån). Det fula tilltaget gav Vikings en 15 yards penalty och i onsdags blev det även klart att Robison kommer att få böta $20 000.

******
Packers har ett hyfsat grepp om NFL just nu och när Rodgers spelar som han gör har jag just nu svårt att se hur det här kan sluta på något annat sätt än med ytterligare en ring. Det sjukaste av allt är att jag inte riktigt tycker att Packers kommit upp till den nivå de höll i slutet på förra säsongen. När de väl gör det, då finns det inget lag som kan stoppa dom.

Noterbart:
  • Mason Crosby satte fyra field goals för sitt Packers, varav ett från 58 yards. Nytt franchiserekord.
  • Packers RB Alex Green skadade knäet och utgick.
  • Jared Allen, Vikings, satte nytt franchiserekord efter att ha haft minst en sack i nio raka matcher.
  • Det här var första 100 yards matchen för Jenkins på åtta säsonger...


Inga kommentarer: