söndag 6 november 2011

Week 9 Preview

Bloggen är tillbaka efter en vecka på annat håll och jag måste medge att det inte har blivit mycket fotbollstittande. Tiden har inte funnits till helt enkelt. Nu har vi kommit halvvägs på säsongen och vecka 9 bjuder på en rad intressanta matcher.

NFC South verkar bli oerhört tuff i år. Saints (5-3) tar ikväll emot Tampa Bay (4-3) och man är i behov av vinst med tanke på att man ännu inte haft sin byeweek. Lägg därtill att även Falcons (4-3) fortfarande är med i leken, något de lär vara även efter denna helg. Falcons möter Colts på bortaplan. Ett Colts som fortfarande inte vunnit denna säsong och är 0-8. En perfekt match att komma tillbaka från en bye för Falcons. Jag kan inte se att Colts överhuvudtaget ska vara nära att vinna den här matchen.
******

På Gillette Stadium möts Patriots och Giants i en repris av Super Bowl XLII. Olyckligtvis håller inget av lagen Super Bowl-nivå längre. Men det här kan bli en intressant match ändå, båda lagen är 5-2 och det ska bli intressant att se hur Brady klarar sig mot Giants pass-rush. Han är en av ligans bästa QBs mot blitzen, klarar Giants av att stoppa honom?

******

Miami Dolphins måste ju börja vinna snart eller? De är bättre på bortaplan också. Kansas City (4-3) är motståndet och jag hade nog kanske förväntat mig lite mer av dom. Samarbetet mellan coach Jim Zorn och QB Matt Cassel har verkligen inte klaffat.

Medan Kansas City förmodligen, kanske, slår Dolphins på hemmaplan så möts Broncos(2-5) och Raiders(4-3) i en het match med mycket rivalitet. En match mellan två kritiserade QBs, Palmer var inte speciellt bra mot Chiefs i vecka 7 men har nu fått en byeweek att förbättra sig på. Tim Tebow då? Han levererade som en toppspelare i slutet av sin första match borta mot Dolphins. Men jag litar på Raiders dinosaurier till DL, de kommer att göra det svårt för den bollkäre Tebow. Mitt tips är att Orton startar nästa match efter denna...

Även det sista laget i AFC West spelar ikväll. San Diego Chargers, även de 4-3, tar emot de regerande mästarna som fortfarande inte förlorat i år och de lär inte göra det den här gången heller. Chargers har haft problem, stora sådana, med deras pass defense och nu går man upp emot Rodgers. Lycka till.

******

Ligans hetaste derby ser ut att bli högintressant, speciellt efter det att Ravens utklassade Steelers i week 1. Det finns så mycket att ta upp inför den här matchen. Kommer Roethlisberger orsaka 5 turnovers igen? Spelar James Harrison? Kommer Flacco och Ravens ta Pittsburghs D med byxorna nere igen? Förmodligen veckans match, men jag har valt att fokusera på en annan match mellan två divisionsrivaler. Mer om detta senare. Men TV10 visar matchen mellan Steelers och Ravens. Trots oerhört sen matchstart, 02.20, så kan det vara värt att stanna uppe för den matchen.

******

På måndag möts två SB-kandidater som inte riktigt levt upp till förväntningarna ännu. Eagles (3-4) tar emot Bears (4-3) på bästa sändningstid och ser ut att hitta tillbaka till att bli det "dream team" de borde vara. Bears tog några viktiga vinster innan bye men har fortfarande två lag före sig i sin division.
******
TV10 och Viasat visar följande matcher:
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 19.00
San Diego Chargers - Green Bay Packers 22.15
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 02.20

Övriga matcher:
Bills-Jets
Cowboys-Seahawks
Texans-Browns
Redskins-49ers
Titans-Bengals
Cardinals-Rams
Övriga matcher:

Inga kommentarer: