torsdag 24 november 2011

Thanksgiving, då bjuds det på fotboll,

Vi har hankat oss fram till vecka tolv och i staterna firar man till helgen thanksgiving och i vanlig ordning bjuds vi på bra matcher, med start redan i natt. Låt oss ta en närmare titt på veckans matcher, vi börjar med nattens tre.

Den här veckan börjar på bästa tänkbara sätt med två riktiga topplag i en viktig match. Aaron Rodgers åker med sitt obesegrade Packers till Detroits lejonkula för ett divisionsderby mot Lions. Lions (7-3) slutspelsdrömmar lever än och man har lika många vinster som Bears. Packers går mot en perfekt säsong. Senast Packers var 10-0 var 1962. Den gången tog det stopp mot Detroit Lions. På thanksgiving. Där har ni upplägget. Kan det bli bättre?
Matchen visas på Viasat Sport med start 18.30.

Kvällens andra match är den mellan Dallas Cowboys och Miami Dolphins. Visserligen är det bara ett av lagen som fortfarande har en ärlig chans att nå slutspel, Dallas. De har dock ett problem, man är oerhört ojämna i år. Man kan varvat bra matcher med rejäla bottennapp. Dolphins (3-7) är ej heller inget lätt motstånd. Man har hittat rätt i offensiven och defensiven är just nu minst lika bra som ifjol. Miami är ett av ligans hetaste lag.
Matchen visas på TV10 22.15

Natten avslutas med ytterligare en het match mellan två av ligans bästa lag. "Harbaugh Bowl" mellan Baltimore och 49ers. Bröderna går upp emot varandra i något som jag mycket väl tror kan bli en preview på Super Bowl. Det är två av ligans absolut bästa lag som möts. Mer behöver jag inte säga. Ska ni spela på matchen ha i åtanke att det här är 49ers fjärde match i den östra tidszonen. Det lär spela in, speciellt då de hade match så sent som i söndags.
Även denna match visas på TV10 (och även i Viasat Fotboll HD). Matchstart: 02.20.

******
På söndag spelas det också en hel del intressanta matcher. Bland annat mellan Patriots och Eagles, mer om den matchen kommer upp på bloggen senare.

The Battle of Ohio mellan Cleveland Browns och Cincinnati Bengals. De senare har absolut en chans att gå till slutspel men då har man inte råd att förlora ytterligare ett divisionsderby.

Indianapolis Colts har faktiskt chansen att vinna sin första match för säsongen då man tar emot Carolina Panthers på söndag. Jag sticker ut hakan och säger det. Faktum är att Cam Newton inte alls varit bra på sistone med bland annat fyra picks mot Lions förra helgen. Visserligen är han på väg att slå rekord i antal rushing TDs, något Colts släpper till mest av i hela ligan...

Matchen i Oakland är intressant av helt andra anledningar än vad man kan tro. Jag är oerhört intresserad av att se hur Bears klarar sig utan Jay Cutler som QB (bruten tumme). Bears säsong avgörs, kanske inte då men inom den närmsta framtiden. Hanie måste göra bra ifrån sig. Raiders kommer garanterat att sätta hård press på honom och man kommer sälja sig dyrt för att fortsatt få vara i topp i AFC West.

På tal om AFC West, det är Tebow Time i San Diego. Broncos (5-5) kan verkligen sabba säsongen för Chargers med en vinst här. Intressant fakta: Tebow är en av ligans fem bästa QBs i sista quartern. Rivers har flest interceptions av samtliga QBs i fjärde quartern. När tror ni matchen avgörs?

AFC West fjärde lag är ju också på plan på söndag. Man tar emot Steelers som siktar på Super Bowl. Chiefs siktar nog redan på nästa säsong för deras kvarvarande schema är en mardröm. Jag blir inte alls förvånad om det är slutvunnet nu för Kansas City.

******
Ett hett lag från en bye möter ett lag med usel form och två raka förluster då Saints tar emot Giants på måndag. Drew Brees är på väg att slå Dan Marions rekord i antal yards på en säsong och Jonathan Vilma är förmodligen fräsch nu när han har haft en vecka att vila upp sig på. Giants har press på sig, förlust här och man kan tappa ledningen i divisionen.

******
Övriga matcher:
ATL-MIN
JAC-HOU
NYJ-BUF
STL-ARI
TEN-TB
SEA-WAS
PHI-NE


******
På söndag visar TV10 följande matcher:
19.00 New York Jets - Buffalo Bills
22.15 Philadephia Eagles - New England Patriots
02.20 Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers

Man visar även mötet mellan Saints och Giants på måndag. Den matchen börjar 02.30.

Inga kommentarer: