söndag 20 november 2011

Stafford fullständigt överkörd i Chicago

Chicago Bears 37 - Detroit Lions 13
Jag hade förväntat mig mycket inför den här matchen. Mycket stod på spel och det var divisionsderby men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Bears vann matchen oerhört enkelt. Man tvingade Stafford till fyra turnovers och Bears håller sakta men säkert på att hitta tillbaka till fjolårsformen. Hemmalagets vinst innebar att man gick upp på en delad andraplats i divisionen. Precis som just Lions är man nu 6-3. Den högst bidragande orsaken till vinsten var Bears dominanta defensiv.

Julius Peppers och Tim Jennings fixade turnovers på Lions två första innehav, något som ledde till en TD och ett field goal för Bears. I början av andra halvlek returnerade både Tillman och Wright interceptions till touchdowns. Då var det kört för Lions.

Jag hade förväntat mig att Bears skulle få det tufft mot Lions med tanke på förlusten i Detroit drygt en månad tidigare. Mycket stod dessutom på spel och Bears hade inte råd att förlora denna divisionskamp på hemmaplan, sånt brukar kunna sätta sig på psyket. Men i och med denna match har nu Lions förlorat tre av deras fyra senaste matcher, efter att ha börjat säsongen 5-0. Denna förlust var dessutom rent brutal. Speciellt för Stafford och Calvin Johnson. Johnson åstadkom bara 81 yards på sju mottagningar och var under hela matchen punktmarkerad av Tillman. Stafford spelade med en fingerfraktur satte drygt 50% av sina passningar för 329 yards och Lions små chanser till en comeback blev spoilerade då både Wright och Tillman interceptade honom i början av tredje quartern. De två picken innebar 34-6 till hemmalaget och Lions förlorade en bortamatch för första gången den här säsongen.

Stafford ville inte skylla på hans skadade finger utan skyllde istället på den kraftiga vinden i Chicago:
"Wind was blowing the ball around, and they had a tough time throwing it and we had a tough time throwing it," sa han.

Jag hade förväntat mig att det här skulle bli en hetare match än vad det var. Men det hettade lyckligtvis till rejält i början av fjärde quartern efter det att Stafford kastat sin tredje interception. Jennings bröt passningen och blev hårt tacklad utanför banan av Nate Burleson, medan det blev meningsskiljaktigheter vid sidlinjen så tog Stafford tag i D.J. Moores hjälm och slängde ner honom i backen. Något som ledde till att många spelare från båda lagen blev inblandade i ett bråk. Moore blev utvisad från matchen. "When you are going after my livelihood, my neck, and you're trying to hurt me, I just can't let that go," sa Moore till AP efter matchen. Stafford erkänner givetvis inte att han var ute efter att skada Moore: "He kind of blocked me and I was just trying to get him off me best I knew how, and I guess he didn't like the way I did it. He wanted to ask me about it." Det hettade till några gånger även tidigare i matchen. Jay Cutler fick sin hjälm avsliten av Ndamukong Suh och Nick Fairley gav Bears QB en sen tackling. Chicagos Lance Briggs hade också några häftiga, på gränsen till fula, tacklingar.

Trots ovan nämnda situationer så var det en ganska lugn match. Det berodde ju givetvis till stor del på att Bears kunde gå ifrån och avgöra matchen ganska tidigt, detta trots att varken Cutler eller Matt Forte hade någon bättre dag på jobbet. Matt Forte hade i och för sig en touchdown men han skrapade bara ihop 64 yards, varav 40 kom på en och samma run. Jay Cutler var konstant satt under hård press och kastade bara 123 yards. Det säger en hel del om hur överlägsna Bears var. Framför allt deras defense.

Noterbart:
  • Charles Tillman har nu tangerat Mike Bown och Bennie McRae klubbrekord i antal interceptions för touchdown (4st).
  • Det här var Bears fjärde raka vinst.
  • Lions hade inte förlorat på bortaplan sedan 27/11 ifjol (19-35 mot Cowboys)




Inga kommentarer: