söndag 13 november 2011

Veckans Match, Vecka 10

Chicago Bears (5-3-0) - Detroit Lions (6-2-0)
NFL-dags igen. Efter en oerhört tung helg med jobbet kommer det bli oerhört skönt att bara luta sig tillbaka och se högkvalitativ sport igen. Iförra veckans "Veckans Match" lekte Jets hem matchen mot Bills, Bills som jag hade förväntat mig stå upp bättre. Pittsburgh Steelers förlorade återigen mot Ravens och det känns som om det är ombytta roller de lagen emellan nu. Detsamma kanske håller på att hända mellan Chicago och Detroit. Innan lagen möttes för drygt en månad sedan så hade Bears inte förlorat mot Lions på sex matcher och senaste förlusten var i oktober 2007. Lions vann senast och ligger dessutom för Bears i divisionen. Som vanligt är det mycket som står på spel denna söndag.

Plats: Soldier Field
Tid: 22.15
Väder: Det blåser något oerhört och det är risk för regn i Chicago. Behaglig temperatur på drygt 20 grader.
TV: Matchen vis på FOX men går att streama via wiziwig.tv.

Skadade/icke tillgängliga spelare
Chicago: Kyle Adams TE, Gabe Carimi T.
Detroit: Kyle Vanden Bosch DE (deltog ej i träning), Jahvid Best RB, Louis Delmas S.

Senaste mötet:
Nästa 70 000 Detroitfans såg hemmalaget, Lions, slå Bears med 24-13 och gå 5-0 för försa gången 1956.

Därför ska du se matchen!
Bara Calvin "Megatron" Johnson är skäl nog att se matchen men för att spä på det hela så kan det bli så att Bears spelar bort sig från slutspel här. Packers kommer att ta hem NFC North men sedan kommer det att vara stenhårt mellan dom här två lagen. Allt talar för att antingen Bears eller Lions kommer att följa de regerande mästarna till slutspelet.

Favoriter:
Det är här det blir intressant. För det är väldigt många aspekter som spelar in här. Bears har haft ett par oerhört tuffa veckor. Först lång resa till London för match, bye för att sedan möta Eagles i måndags. Man har alltså haft en "kort vecka". Vi vet vad det kan innebära för fotbollsspelare som älskar sina rutiner. Lions har haft det mer behagligt då man fick vila förra veckan. Något som kom väldigt lägligt, främst för QB Matthew Stafford som haft problem med en fot. Just därför håller jag Lions som knapp favorit (trots avsaknaden av Best och ev. Vanden Bosch). Man är ju dessutom obesegrade på bortaplan.

Inga kommentarer: