torsdag 24 november 2011

Tight och bra match i Baltimore

Baltimore Ravens 31 - Cincinnati Bengals 24
Defensiven var i vanlig ordning bra då Ravens vann på hemmaplan men även den på sistone kritiserade offensiven levererade. Flacco kastade för 270 yards och två touchdowns, rookie Torrey Smith hade sex mottagningar för 165 yards och Ravens delar nu förstaplatsen i AFCs norra division tillsammans med Steelers.

Utan MLB Ray Lewis på plan för första gången på 58 matcher så höll Baltimore på att sumpa en ledning på 17 poäng på 14 minuter. Man tillät totalt 483 yards och man lät rookien Andy Dalton kasta för 373. Men Ray Rice gav Ravens 104 rushing yards och två touchdowns samtidigt som defensiven verkligen steppade upp när det gällde som mest.Med drygt två minuter kvar så blev Rice stoppad på 3-and-1, Bengals hade chansen att komma ikapp. Men Rice själv var lika självsäker som vanligt: "I just looked at the clock and I said, 'Our defense will get it done. That's the faith I have in our guys." Ray Lewis stod på sidan på grund av en tåskada men tro inte att han var en mindre ledare för det. I det där avgörande skedet manade han på sina mannar så till den milda grad att de bara gick ut och stoppade Bengals. Bengals låg under med 24-31 men nådde Baltimore 7 yard line. Väl där slet Terrell Suggs ner Dalton genom att ta tag i kragen. Av någon outgrundlig anledning så var det Dalton som blev flaggad för intentional grounding och inte Suggs för horse-collar. På 4-and-Goal blev sen Dalton sackad av Pernell McPhee. Bengals behövde sju poäng där för tidigare hade de fått en TD bortdömd då Jermaine Gresham inte lyckades hålla i bollen. Den gången fick Bengals nöja sig med ett field goal. Då återstod det drygt fem minuter av matchen.

I och med vinsten gick alltså Ravens upp delad divisionsledning med Steelers, dock så har Ravens en stor fördel i och med att man vunnit båda matcherna mot 2008 års mästare. Så söndagens vinst mot Bengals kunde inte komma bättre.

Den klarast lysande stjärnan denna söndagseftermiddagen, och kanske den största anledningen till vinsten, var utan tvekan Torrey Smith. Hans 165 yards är det tredje mesta en Ravensspelare skrapat ihop under en och samma match, någonsin. Han hade haft mer om han inte våldsamt blev neddragen i håret av Bengals CB Adam Jones. Något som mynnade ut i, ingenting. Domarna flaggade visserligen Jones för horse-collar men ändrade sitt domslut då det inte är otillåtet att dra någon i håret...

Ravens defensiv då, det som allt som oftast brukar vara så bra? Nja, vad ska man egentligen säga. De hade inte sin bästa dag på jobbet direkt men man stod ändå för tre interceptions (varav två ledde till touchdowns) så man kan ju inte direkt säga att de var helt värdelösa.

För en vecka sedan förlorade Bengals knappt mot Pittsburgh trots att man låg under (14-0 då) och det här måste ha känts som deja vu för cincispelarna. Bengals har en grym förmåga att verkligen ta fram det allra sista och om man bara hade kunnat vara lika bra i början av deras matcher som man är i sista quartern så hade det varit Bengals ensam på topp i den här divisionen. Det är jag fullkomligt övertygad om. Bengals låg under med 31-14 då man svarade med en fem spel lång drive på 80 yards. En drive som avslutades med med ett 50 yard långt TD-pass från Dalton (som imin bok är årets rookie så här långt). Med fem minuter kvar krympte man avståndet ytterligare med ett field goal. Sen, när man väl skulle utjämna uppstod den där dråpliga situationen mellan Dalton och Suggs som jag nämnde ovan och Baltimore är därmed fortsatt obesegrade på M&T Bank Stadium den här säsongen.

Noterbart:
  • Ravens har vunnit 12 gånger i rad efter det att man förlorat matchen innan.
  • Ravens före detta kicker Matt Stover blev introducerad till deras "Ring of Honor" innan matchen.
  • Ravens LB Jarret Johnson gjorde sin 74e raka start. Nytt klubbrekord.
  • Ravens har vunnit sju raka (och 15 av de 16 senaste) hemmamatcher.

Inga kommentarer: