söndag 11 september 2011

Ravens pissade på ärkerivalen!

Baltimore Ravens 35 - Pittsburgh Steelers 7
Ravens hade väntat åtta månader på det här. Revanschen på Steelers. Det blev en tre timmar lång slakt på AFC-rivalen.

Joe Flacco kastade för tre touchdowns och Haloti Ngata ledde ett inspirerat defense till klubbrekord i turnovers (sju stycken!) när man tidigare ikväll slog Steelers med hela 35-7 i hemmapremiären. Ray Rice sprang in över 100 yards och två TDs för sitt Ravens som tidigt i första quartern drog i från till 14-0 och aldrig släppte in sina ärkerivaler i matchen. Man ville inte att slutspelsmatchen från förra året skulle upprepa sig. Då precis som idag, ledde man i halvtid med 21-7. Fast denna gång skulle det bli ombytta roller i halvlek nummer två. I fjolårets slutspelsmatch åkte man på tre turnovers och förlorade med 31-24, denna gång var det Steelers som blev fullständigt överkörda och ganska snart hade Ravens utökat till 21-7.

Det var Ngata som var den drivande kraften i ett klockrent Ravensförsvar då han tvingade fram en fumble och hade fingrarna på en boll som blev till en interception. Ed Reed gjorde också en helt fantastisk match med två interceptions i en match där Roethlisberger var våldtäktsoffret.

Roethlisberger hade sju raka vinster mot Ravens men den streaken fick ett abrupt slut då han gick 22/41 för knappa 300 yards och tre interceptions. Men Roethlisbergers streak var inte den enda som tog slut för Pittsburgh denna kväll. Det blev inte en nionde raka premiärvinst och det här var också den största förlusten mot ärkerivalerna sedan denna gruppindelning blev till.

På andra sidan stod Joe Flacco, 17/29 0 INT, som utnyttjade Roethlisbergers misstag och gav sitt lag ett tidigt övertag. Men han var inte ensam i Ravens offensiv såklart. På de 50 senaste matcherna hade Steelers bara tillåtit en man, en enda gång, springa in över 100 yards. Det hände ikväll igen, av samma man, Ray Rice. Rice hade fler intagna yards i halvtid än vad hela Steelers mäktade med på hela matchen. Det säger en hel del om hur totalt värdelösa dagens motstånd var.

Så här såg matchen ut för er som missade den, kolla främst punkt 5! :
  • Ray Rice sprang 36 yard på Ravens första spel, sedan ytterligare tre innan Flacco hittade Anquan Boldin för en touchdown. Då hade det gått typ 1.30. 7-0.
  • Roethlisberger fumblade efter en tackling av Terrell Suggs efter utmärkt defensivt play-calling. Ngata recovered. En stund senare hade Ravens utökat till 14-0.
  • Sedan gjorde tog Pittsburgh sina första, och hittills, enda poäng för säsongen då Roethlisberger hittade Sanders. 14-7.
  • Efter en mäktig 86 yards drive, där Flacco converterade tre stycken 3-and-6, hittade han Ray Rice och hemmalaget gick till paus med 21-7.
  • Tredje quartern hade inte kunnat börja bättre då Ngata tvingade Mendenhall till en fumble redan i det första spelet. Flacco hittade Dickson för en touchdown. Om inte det var förnedring nog så lyckades även Sam Koch springa in en 2-point conversion! 29-7.
  • Efter kickoff kunde Ngata få fingertopparna på en boll som lagkamraten Ray Lewis snappade upp för ytterligare en interception. Men för en gång skull fick Steelers stopp på Ravens. På 4-and-1. Field goal 32-7.
  • Matchens sista poäng, som fastställde slutresultatet 35-7, kom genom ytterligare ett field goal från Billy Cundiffs fot.
Jag hade inte velat vara spelare i Pittsburgh Steelers denna vecka. Pittsburghs fans är oerhört krävande och förväntar sig stora framgångar av sitt lag. Att förlora så här pass stort och dessutom vara helt utspelade och chanslösa mot ärkerivalen kommer inte att tas väl emot.

Jag hade varit orolig om jag hette Mike Tomlin för det här såg inte bra ut. Inte på en enda punkt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj oj. Ravens var verkligen in the zone både offensivt och defensivt. Rice med sin låga tyngdpunkt var nästan omöjlig att få ner. Men vad höll Big Ben på med? tog många konstiga beslut och det var väll länge sedan han kastade 3 int så enkelt. Ravens känns mycket starka och har två lättare matcher nu och borde vara 3-0 innan Jets matchen