söndag 11 september 2011

Week 1 Preview

Då var det dags då. Första helgen med NFL-fotboll för den här säsongen. Det finns många intressanta matcher att titta närmare på.

Den största och absolut fränaste matchen denna vecka är absolut den mellan Ravens och Steelers. Matcherna mellan dessa AFC North-rivaler är utan tvekan de hetaste derbyna i ligan just nu och det är magiskt att vi får uppleva det redan första helgen. Båda lagen både hatar och respekterar varandra, båda lagen innehåller massvis med stjärnor och båda lagen har som mål att vinna Super Bowl. Dessa matcher brukar vara stenhårda. Två hårt arbetande lag från två industristäder. Det kommer att smälla. När ska Flacco lyckas slå Steelers då Big Ben är med? Det har äännu inte hänt vad jag vet. Det bästa av allt TV10 visar matchen med start 18.55!
******
NFCs två bästa lag från förra säsongen ställs mot varandra direkt då Bears tar emot Falcons hemma på Soldier Field. Båda åkte ur mot Packers i förra årets slutspel. Håll ett öga på Jay Cutler, det finns ingen som kastat så många interceptions som han sedan han gjorde sitt första framträdande i år. Falcons har ett bättre och mer aggressivt defense i år. Kan Cutler stå upp mot det? Matchstart 19.00.
******
Colts åker till Houston för att försöka slå Texans utan Peyton Manning. Ett Texans som jag mycket väl tror kan skaka Colts i år men då vill det till att man vinner så mycket som möjligt medan Manning är borta. Kan man börja med att slå just Colts hade det varit den bästa start de kan få i kampen om AFC South. Matchstart 19.00.
******
Philadephia Eagles ska gå till Super Bowl med det lag man har men man möter ett Rams som var nära att vinna sin division förra säsongen. På grund av Rams overkligt tuffa spelschema första halvan av säsongen är det viktigt att man vinner hemmamatcherna. De får hoppas att Eagles är lite osäkra efter en rätt halvkrasslig försäsong och klarar av att utnyttja det. Eagles har en ny identitet, en ny filosofi och nästan en helt ny OL. De ska upp emot Rams defense som i det tysta var ett av de bästa förra säsongen. Blir spännande. Matchstart 19.00.
******
Matchen mellan Washington Redskins och New York Giants kommer med all sannolikhet att vara oerhört känslosam före avspark då båda städerna var direkt inblandade i det som hände denna dag för tio år sedan. Ett tips för er som missade Nothing Hill på tvn igår. Matchstart 22.15. TV10 visar!
******
Matchen mellan Jets och Cowboys tycker jag också kan bli intressant då det är många som har en del att bevisa. Det gäller främst HELA Cowboys men också Jets Mark Sanchez men framför allt Plaxico Burress som gör comeback i NFL. Bara det kanske är värt att bevittna. TV10 visar även denna match med start 02.20.
******
Det spelas även matcher imorgon måndag. Miami Dolphins måste slå divisionsrivalen New England Patriots hemma om man ska kunna vara med och slåss om slutspelsplats.
******
Väldigt sent natten till tisdag är det ett riktigt het derby mellan Denver Broncos och Oakland Raiders. Broncos är mer fysiska i år men är man mer effektiva? Det är två lag som håller på att att förnyas och kan Broncos till synes rätt svaga DL stå upp mot Raiders giftiga springspel?
Jag är ju inte speciellt positivt ställd till Raiders denna säsong men statistiken talar för dom. Sju raka vinster i divisionen och ifjol körde man över Broncos med totalt 98-37 på två matcher. Hoppas innerligt att den streaken fortsätter.
******
Jag brukar ju utse en match per vecka till något som jag kallar "Veckans Match" . Det börjar med start från och med nästa vecka. Men hade jag utsett en match denna helg hade det utan tvekan varit den mellan Ravens och Steelers!

Inga kommentarer: