tisdag 6 september 2011

NFL Countdown - NFC West

Seattle Seahawks har vunnit fem av de sju senaste divisionstitlarna. Men på något sätt så känns det inte alls särskilt imponerande, speciellt efter fjolåret då man vann divisionen och gick till slutspel på 7-9.


ST. LOUIS RAMS
Matcher: Colts 33-10, Titans 17-16, Chiefs 14-10, Jaguars 24-17

Kommentar: Rams är ett ungt lag på väg upp. Man har inga problem utanför plan som kan störa. Sam Bradford har fått nya lekkamrater, Steven Jackson är en bra RB. I defensiven har man förstärkt med Robert Quinn och Quintin Mikell som kommer att betyda mycket för detta lag i år. Jag tror på Rams i år, de känns väldigt spännande och är ett bättre lag i år än ifjol då man var nära att gå till slutspel. Men Rams är kanske laget med tuffast spelschema i början av säsongen av samtliga lag i ligan.

Slutplacering i divisionen: 1

ARIZONA CARDINALS
Matcher: Raiders 24-18, Packers 20-28, Chargers 31-34, Broncos 26-7

Kommentar: Cardinals har stått för en riktigt bra free agenzy i år då man bland annat plockat in Kevin Kolb som QB som backup DÅ det skiter sig för Bartel. Patrick Peterson som man tog i första rundan av årets draft (#5 totalt) är en potentiell storstjärna på CBn, dessutom har man tagit till sig Ahmad Bradshaw och har ju sedan tidigare Larry Fitzgerald. Defensiven ser också hyfsad ut, fysiskt stor är i alla fall DL. 7-8 segrar i år? Räcker det för att kanske bli divisionstvåa?

Slutplacering i divisionen: 3

SAN FRANCISCO 49ERS
Matcher: Saints 3-24, Raiders 17-3, Texans 7-30, Chargers 20-17

Kommentar: Divisionen är jämn och kan egentligen sluta hur som helst. Det krävs ju förmodligen inte så många vinster för att ta hem NFCs västra division...
49ers har jag egentligen svårt att placera i dagsläget. Har blandat och gett under försäsongen, precis som Alex Smith som bara måste få fart på karriären igen. Defensiven har några stabila pjäsar men annars har det stundtals faktiskt sett rätt virrigt ut. Får inte börja 0-5 igen om man ska vara med i racet.

Slutplacering i divisionen: 4

SEATTLE SEAHAWKS
Matcher: Chargers 24-17, Vikings 7-20, Broncos 20-23, Raiders 20-3

Kommentar: Så oerhört mycket hänger på Tarvaris Jackson. Man har oerhörda problem med skadebenägna spelare, Sidney Rice till exempel. Eller Marshawn Lynch för den delen, som förmodligen får dra ett tungt last denna säsong (om han kommer till spel). Man hade problem med pass defence förra året och på den lagpunkten har man inte förbättrat. Det blir inget slutspel i år.

Slutplacering i divisionen: 2

Inga kommentarer: