måndag 5 september 2011

NFL Countdown - NFC South

NFC South ser ut att kunna bli oerhört spännande i år. Bucs vill gärna kriga om en plats i toppen av divisionen men har man verkligen det som krävs för att kunna konkurrera med Saints och Falcons?

Nytt för i år. Jag analyserar hela divisionen istället för att göra en kort analys för varje lag. Analysen publiceras direkt efter inlägget där jag tippar divisionerna.


NEW ORLEANS SAINTS
Matcher: 49ers 24-3, Texans 14-27, Raiders 40-20, Titans 9-32

Kommentar: Brees ground game har förbättrats avservärt och bara det är en skrämmande tanke för motståndarna. Man har ligans bästa interior line och med en grym defensiv uppbackad av en nästan lika grym secondary så känns årets Saints nästan bättre än det lag som van Super Bowl. Lägg därtill att Superdome är en hemsk arena att komma till som motståndare och där kommer Saints att skörda många offer i år.

Slutplacering i divisionen: 1

TAMPA BAY BUCCANEERS
Matcher: Chiefs 25-0, Patriots 14-31, Dolphins 17-13, Redskins 24-29

Kommentar: Bucs ser intressanta ut som sagt. Josh Freeman håller på att göra sig ett namn som en pålitlig och stark QB. Både i årets draft och i fjolårets så tog man defensiva spelare som både pick ett och två. Tyvärr så har man väldigt skadebenägna LBs och hur stabil är egentligen grunden i Bucs spel, pass rushen? Raheem Morris har gjort att denna bloggare tror en del på Tampa denna säsong, men kan det verkligen räcka hela vägen till slutspel?

Slutplacering i divisionen: 3

CAROLINA PANTHERS
Matcher: Giants 20-10, Dolphins 10-20, Bengals 13-24, Steelers 17-33

Kommentar: Även om Panthers kanske inte riktigt briljerat på försäsongen så är man långt ifrån lika svaga som förra säsongen. Cam Newton kommer att bli en stor stjärna en vacker dag och med en stark OL framför sig kan man kanske skaka en del lag redan denna säsong. Steve Smith är tillbaka och Panthers har bättre mottagare i år. DL:en är mitt största frågetecken vad det gäller Panthers. Men framtiden ser onekligen ljus ut i Carolina. Sistaplatsen är dock vigd för dem den här säsongen. De andra lagen i divisionen är några snäpp vassare på nästan alla positioner.

Slutplacering i divisionen: 4

ATLANTA FALCONS
Matcher: Dolphins 23-28, Jaguars 13-15, Steelers 16-34, Ravens 7-21

Kommentar: Vilken mardröm Falcons försäsong har varit. Jag som trodde att Falcons skulle kunna försvara divisionstieln denna säsong. Försäsongen har fått mig att tänka om förlust med 18 poäng mot Steelers och en riktigt kännbar plump i förlusten mot Jaguars gör ju att man undrar vad som står på. Hur som helst så tycker jag att Julio Jones är precis den WR som Matt Ryan behöver. Men jag tror att Falcons taskiga försäsong kan bero på att man lägger om det offensiva spelet. Det var defensiven som stjälpte Falcons i slutspelet förra säsongen, det kommer inte hända igen om man tar sig dit. Denna gång är man förberedda.

Slutplacering i divisionen: 2

Inga kommentarer: