måndag 22 augusti 2011

49ers vann the Battle of the Bay

Alex Smith kastade för 126 yards och en interception i 49ers, och coach Jim Harbaughs, hemmadebut. Smith gjorde en ojämn och ganska dålig match vilket hördes på den, för dagen kritiska, hemmapubliken som inte var sen med att visa sitt missnöje. Trots detta kunde Niners relativt enkelt slå Oakland Raiders med 17-3.

49ers hade mycket att förbättra från veckan innan men de få ljusglimtar som fanns då gjorde man ännu bättre mot Raiders. Raiders hade stora problem med att stoppa Niners running game men desto sämre stod det till med passningsspelet som hemmalaget hade oerhörda problem med att få igång. Smith var 8/13 för totalt 126 yards och kastade, som jag nämnde, även en interception. Men 49ers ska vara lyckliga över att deras nummer 1 på QB:n i alla fall klev av planen hel. Något inte gästerna Raiders hade samma tur med. Jason Campbell åkte på några rejäla smällar i andra halvlek (bland annat ett knä i skallen) och var tvungen att utgå med befarad hjärnskakning. Både San Fransisco och Oaklands fans lär ha lämnat Candlestick Park med fler frågor än svar kring sitt lags QB.

Trots att det var en helt annan nivå på 49ers offensiv i den här matchen jämfört med stortorsken mot Saints i förra veckan så såg Alex Smith ut precis så som han brukar göra. Han mäktade med några långa drives och just precis då det såg ut som om han hade utvecklats positivt så kom det där stora misstaget. Med andrarundanvalet Colin Kaerpernick vid sidlinjen har Smith pressen på sig att prestera. Kaerpernick gick 6/8 för 52 yards och lyckades med hjälp av Kendall Hunters otroliga löpningar hålla i långa drives, på samma sätt som Smith.

49ers spelade stundtals inte alls bra och när man väl kom till endzone hade man svårt att få ut något av det. Till och med puntar blev blockade av Raiders försvar. Men det såg inte mycket bättre ut hos det gästande laget...

Raiders hade redan många ordinarie spelare borta på grund av skador. Jacoby Ford, Louis Murphy och Darren McFadden var alla på skadelistan (nu alltså även Campbell och dessutom Kevin Boss) och det är inga anonyma killar i årets Raiders. Det är bärande spelare. Men Hue Jackson, som fortfarande inte vunnit som huvudtränare, ville inte skylla på skadorna:
"Tonight we didn't play Raider football. We didn't play like a Raider. That's just the truth. Let's call it like it is."

Efter att ha förlorat mot Cardinals i säsongens första match så rätade man inte ut speciellt många frågetecken i den här matchen. Raiders har oerhörda problem att komma till endzone när man är nära, man har bara mäktat med en touchdown på de åtta gånger då man har varit innanför 30yardslinjen. Bedrövligt är vad det är.

Inga kommentarer: