fredag 19 augusti 2011

Inte den vanlige Vick.

Steelers vann i går natt 24-14 mot Philadelphia Eagles hemma på Heinz Field. Men det här inlägget kommer inte att handla om Pittsburgh seger utan om vad som egentligen hände med Philadelphias så kallade Dream Team den här matchen. För Eagles coacher kommer onekligen ha timtals med videobilder från gårdagens match som de helst inte vill se.

Vi kan älta om och om igen om hur det bara är försäsong, att matcherna inte spelar någon roll, att lag förbereder sig olika och att det därmed att värdelöst att utläsa något från resultaten i matcherna. Men faktum är att Eagles såg riktigt riktigt dåliga ut i går. Här några punkter som är värda att ta upp, trots att det var en försäsongsmatch:

- Eagles nya defensiv förutspås spela väldigt aggressivt denna sösong, det förstår man främst om man ser på lagets DL. Om man nu har som mål att träna på just detta så är det fullkomligt idiotiskt att träningsspela mot Ben Roethlisberger, han leker med försvar som inte visar tillräckligt med tålamod och dansar sig ur press som om han aldrig gjort annat. Big Ben hade inga som helst problem med Eagles defensiv och jag gissar att det är något man kommer att ta upp på teorigenomgångarna i veckan hos Eagles. Man får inte vara så heta.
Nu spelade man visserligen utan två av sina starters. Utand Dixon och Mike Patterson så var Eagles run-d verkligen blekt. Lagets LBs lär förmodligen göra bättre ifrån sig då DL är fulltaligt men om deras skador blir långvariga (vilket är troligt vad det gäller Patterson) så kommer man att ha stora problem.

- Är Casey Matthews verkligen redo? Eagles defensiva strategier var verkligen grundläggande och jag funderar på om det har att göra med att man inte överrumpla deras rookie-LB. Här syntes en signifikativ skillnad mellan lagen. Steelers hade en utritad taktik för att slå Eagles, medan Philadelphia inte alls såg ut att vara förberedda på att möta Steelers. Det här är ju vanligt förekommande på försäsongen och en av anledningarna till att man inte ska ta några förhastade slutsatser under den här tiden av säsongen. Men jag tycker att valet att starta med Matthews som MLB känns väldigt beigt, speciellt med tanke på allt jobb man har lagt ner på att uppgradera resten av defensiven. Det ser inte ut som om man har lagt någon sim helst vikt vid LBn överhuvudtaget, efter gårdagen kanske man tänker om?
Eagles styrkor just nu i defensiven är DE och corners så man utgår från detta. Något som blev extra tydligt då man under en sekvens hade tre safeties och fyra CBs på plan samtidigt vilket ledde till att Jamar Chaney var ensam LB. Men när man möter motståndare som är snabba och kvickt tar sig genom linjen (i detta fall Mendenhall) så är det upp till LBs att stoppa honom. Det är inte Matthews kapabel till.

- Det värsta och mest kännbara av allt denna kväll måste vara att Michael Vick var riktigt riktigt värdelös. Okej för att han kastade skit, det är ändå försäsong, det värsta var ändå att han var helt inkapabel till att läsa Pittsburghs defensiv. Han hade väldiga problem med blitzen (vilket sägs ska vara hans fokus denna försäsong), han började med att kasta en interception, sen missade han sin reciever med mil och tog dumma beslut varenda gång. Speciellt då han fick för sig att tackla Polamalu,(med huvudet före), en tackling som nog satte hjärtat i halsgropen för många i Eagles organisation. Det finns ingen som helst anledning att riskera något sådant på försäsongen. Jag skulle vilja säga att det bara var tur att Eagles inte där och då blev av med sitt viktigaste anfallsvapen och sin QB.

Med detta inlägg vill jag inte säga att Eagles inte är det, på förhand, så skickliga laget. Himlen faller inte ner på grund av att man gjorde en dålig match i augusti, men jag har belyst några problempunkter. Speciellt punkt ett och två måste jobbas på om man ska höja Vince Lombardi då den här säsongen är slut. Vick hade onekligen en riktig skitdag på jobbet och det är bara att hoppas att han har hittat något som funkar mot blitzande motståndare då säsongen drar igång. Jag vidhåller att Eagles är en av de, om inte den största, favoriten till att vinna Super Bowl.

HIGHLIGHTS: VIDEO



Inga kommentarer: