tisdag 16 augusti 2011

Då var det äntligen igång igen!

De första försäsongsmatcherna har nu spelats och här kommer en snabb sammanfattning kring några av de intressantaste.

Oakland Raiders 18 - Arizona Cardinals 24
Kevin Kolb och Larry Fitzgerald hittade varandra tidigt i deras första match tillsammans men trots det så var Kolb den enda av fyra(!) QBs i Arizona som inte lyckades med ett TD-pass. Skelton var den som syntes mest utan att övertyga. I Raiders så var det Trent Edwards som var den QB som stod ut mest med 10/19 och totalt 140 yards. Det var även han som hittade Ausberry med ett 20 yards kast för lagets enda TD denna match. Den alltid så suveräna Sebastian Janikowski stod för fyra field goals, varav en från 57 yards! En rolig anekdot kring Edwards var att jag tog honom från Free Agents till mitt Maddenlag inför den här säsongen till Oakland, detta var väl drygt ett år sedan snart. Annars inte speciellt mycket att rapportera annat än att Hue Jackson förlorade i sin coachdebut OCH sin hemmadebut.

Washington Redskins 16 - Pittsburgh Steelers 7
Rex Grossman satsar på att bli Redskins förstaval som QB i år och han tog chansen då närmaste konkurrenten John Beck satt på sidlinnjen skadad. Han började bra med en 89 yard lång drive som visserligen slutade utan poäng men i driven därefter tog han sitt Redskins återigen över 80 yards men avslutade med en touchdown mot ett reservbetonat Pittsburghförsvar. Grossman avlutade matchen med att ha passat för över 200 yards och satte 19 passningar på 26 försök. Medan Pittsburgh Steelers kom till första träningsmatchen med ett minst sagt reservbetonat lag så satsade Redskins coach, Mike Shanahan, på att spela alla sina förmodade starters hela första halvlek. Det är verkligen ovanligt så här tidigt på säsongen, väldigt sällsynt att lagets 1st string får spela så mycket den första matchen.

New England Patriots 47 - Jacksonville Jaguars 12
Jag var inte ensam om att vara förvånad över att Tom Brady inte fick ta en enda snap i Patriots första match för säsongen. Den som var mest förvånad av alla var Tom Brady själv och han ville nog verkligen spela, han säger själv att han gärna vill komma igång med säsongen och säger i samma andetag att han knappt har kommit över 28-21 förlusten mot Jets i fjolårets slutspel. I år har man förstärkt med veteraner på båda sidor om bollen.
Eftersom att David Garrard är skadad så fick årets draftval #10 totalt, Blaine Gabbert, chansen från start och han imponerade väl inte alltför stort mot ett Patriots med deras bästa spelare på bänken. På Gabberts sex possesions tog han laget 85 yards och 9/16. Den andra rookie-QB i matchen, Patriots val från tredje rundan, Ryan Mallett gjorde desto bättre ifrån sig. Han var helt outstanding och spelade i princip hela andra halvlek där han ledde sitt lag till touchdown på alla hans fyra första possesions. Imponerande!
Ochocinco spelade inte. Vilket kanske inte var oväntat då han nyss kommit till klubben och ska lära sig ett helt nytt spelsystem.

Philadelphia Eagles 13 - Baltimore Ravens 6
Oerhört intressant match på förhand då jag anser att dessa två är contenders till SB i år. Ravens har förmågan att alltid gå långt och Eagles har något av ett dream team denna säsong med bland annat Michael Vick på QB:n. Vick började den här säsongen på samma fantastiska sätt som han avslutade den förra, sedan satte han sig och vilade. Han var ut en enda gång men hann ta sitt Eagles 74 yards och passa till en touchdown. Vince Young, Nnamdi Asomugha och många andra av de stora namnen som "det nya Eagles" knutit till sig under sillyn gjorde här sin debut. Matchens underhållningsvärde var trots detta relativt lågt.

Kansas City Chiefs 0 - Tampa Bay Buccaneers 25
Ja, vad ska man egentligen säga. Tänkte att det kunde vara lite halvspännande att slänga ett öga på Cheifs denna match då de varit rätt flitiga under den korta offseason som varit, men det såg ut som om de fortfarande var ute i strejk. Tampa, å andra sidan, känns redo att starta säsongen redan imorgon. Det var två vitt skilda lag som beträdde Arrowhead Stadium i fredags. Josh Freeman gjorde precis som han ville i de fyra spel han deltog för sitt Bucs. Chiefs såg oerhört bleka ut, på varenda punkt och det var näst intill pinsamt Palko blev sackad i endzone av Watson.

Carolina Panthers 20 - New York Giants 10
Äntligen gjorde han debut, årets förstaval i draften. Cam Newton fick starta sin NFL-karriär inför hemmafansen och han gjorde det med blandat resultat. Han ledde sitt Panthers till några FG-drives men trots två riktigt bra chanser i två olika drives misslyckades han med att ta sitt lag till endzone. Men han visade ändå upp en egendomlig speluppfattning och vissa stunder såg det ut som om fjolårets i särklass sämsta offensiv kanske har potential för några riktigt sköna kombinationer i vinter, om nu Newton får spela det vill säga. För jag tycker inte alls att Jimmy Clausen gjorde bort sig, han passade fram till en TD i alla fall. Kanske är Newton bra även för Clausen, han kanske behöver känna att han verkligen måste spela på topp varje match och träning för att inte förlora sin startplats. Det ska onekligen bli intressant att följa Cam Newton den här säsongen, efter matchen mot Giants verkar han dock i alla fall redan ha alla Panthersfans på sin sida. Många är lyriska över hans första framträdande bland de stora grabbarna. Jag är det inte. Inte än.

Houston Texans 20 - New York Jets 16
Andraårsspelaren (två matcher med 49ers ifjol), RB Chris Ogbonnaya, avgjorde gårdagens match mellan sitt Texans och Jets efter att ha sprungit in en TD efter ett pass av Matt Leinart. Detta i en match där båda lagens starters bara spelade i första halvlek. Mark Sanchez såg het ut i Jets då han gick 6/7 innan han lämnade över till Jets tredjeval på QBn, Greg McElroy. Matt Schaub var dock helt värdelös och hann bara med fem passningsförsök (satte 2 för totalt 20 yards( innan han förpassades till bänken. Det mest anmärkningsvärda var dock att Texans satte nytt preseasonrekord i antal sacks, totalt helt sju stycken!


Inga kommentarer: