måndag 16 maj 2011

Draftbetyg 2011 (NFC North)

Detroit Lions
Man kunde inte göra en bättre draft än vad man gjorde. Nick Fairley tillsammans med Ndamukong Suh kommer att göra storsuccé, rivalernas offensiv kommer att få det tungt i år. Man draftade också två playmakers i RB Mikel Leshoure och WR Titus Young som båda kan komma att bli stora stjärnor. Inte nog med det så draftade man några spelare med hög potential sent.
Betyg: 6+/6

Green Bay Packers
Om du lyckas plocka en LT med startpotential som sista pick i första rundan så är det en bra draft. OT Derek Sherrod kan bli ankaret på Aaron Rodgers blindside och han är i mina ögon en fullgod starter i NFL. Helt lika säker är jag inte på RB Alex Green men Packers lyckades med valen av TE D.J. William, DL Lawrence Guy och OLB Ricky Elmore. Återigen en bra draft från Packers sida.
Betyg: 5.5/6

Minnesota Vikings
QB Christian Ponder känns som lite fel val som nummer 12 totalt. Men han har faktiskt potential att mogna till att bli en fullgod starter i NFL. TE Kyle Rudolph är något av ett fynd i runda två och kan, inom några år, mycket väl vara en av ligans bästa på sin position. Med rätt utveckling. OL DeMarcus Love kan spela både T eller G, han måste bara få tid att vänja sig. Christian Ballard och Brandon Burton känns och som två helt okej draftval.
Betyg:5/6

Chicago Bears
En stabil draft även av Bears. Både OT Gabe Carimi och DT Stephen Paea passar bra in i Bears spelsystem och OLB J.T. Thomas är en bra LB som nog även kan användas i special team.
Men jag tycker att S Chris Conte är något överskattad. Han är inte så snabb och har problem med att snabbt ändra riktning i sidled.
Betyg: 5/6

Inga kommentarer: