lördag 28 maj 2011

Draftbetyg 2011 (NFC West)

St. Louis Rams
Valet i första rundan, Robert Quinn, kan fakitskt utvecklas till den bästa pass rushern från årets draftklass. Han är explosiv och har en bra blick för spelet. Ett bra första pick från Rams. Efter det var det desto skralare med bra picks. Austin Pettis och Greg Salas får väl mest räknas som bredd till den nuvarande receivingcorpsen. Båda ser i nuläget ut som solklara reserver, det ligger dom också i fatet att båda verkar vara för dåliga för att komma loss på utsidan. DB Jermale Hines kan tidigt bli någon att sätta in i special teams men något mycket mer än så tror jag aldrig att han kommer att bli.
Betyg: 2.5/6

San Francisco 49ers
DE Aldon Smith tror jag på men jag ser honom mer som en djup 4-3a än en rush backer up front som han förmodligen kommer att spela i 49ers. Han rör sig på ett naturligt följsamt sätt men han får det nog tufft att försöka stå upp till en början. QB Colin Kaepernick behöver han också få tid på sig att anpassa sig. Han har verktygen som krävs på den här nivån men han är långt ifrån att vara på den nivån ännu. Jag gillar valet av Kendall Hunter, han kan komma att bli ett giftigt vapen vid 3rd down redan från dag ett.
Betyg: 3.5/6

Seattle Seahawks
Jag förstår ingenting. Carpenter är ingen spelare att gå i första rundan, vilket jag har sagt tidigare. Frågetecken även på CB Richard Sherman, han håller inte som outside. WR Kris Durham känns också som ett dåligt val i runda 4 och OG John Moffitt kommer att ha stora problem med pass protection i NFL. Däremot så var LB K.J. Wright ett bra pick som kan spela varsomhelst i Seattles LB-corps.
Betyg: 2-/6

Arizona Cardinals
Arizona lyckades landa en av de största talangerna i årets draft och man har i och med valet av CB Patrick Peterson så har man kanske ligans bästa unga CB-duo (Peterson tillsammans med Rodgers-Cromartie). RB Ryan Williams ger offensiva alternativ både på inside och utifrån backfield. DL David Carter är en intressant spelare som det nog finns mycket att hämta ur. TE Rob Housler känns överskattad då han är långsam rakt fram. De sena picken FB Anthony Sherman och LB Quan Sturdivant kommer nog båda ta plats i laget och båda är redo att spela i NFL redan nu.
Betyg: 5/6

Så, då var årets draftsammanställning genomfört. Det hela tog längre tid än väntat och vad det borde ha tagit. Skönt att få det överstökat. Man kan dra slutsatsen av att de flesta lagen lyckades bra trots att årets draftklass inte ansågs hålla någon vidare hög klass. Det finns dock många intressanta namn att hålla ett öga på den kommande säsongen!

Inga kommentarer: