onsdag 9 december 2009

Om säsongen var slut idag...

Jaha, Packers lyckades vinna hemma mot Ravens igår (måndag) och är därmed ett wildcardlag just nu. Men hur skulle det se ut om säsongen var slut och det var dags för playoff nu?
Så här är läget efter vecka 13:

AFC
Wild Card round
Jaguars@Bengals
Kommentar: Jaguars har gjort några bra matcher nu på slutet och kan gå till slutspel på en bra avslutning. Vann i veckan men "tappade" ändå eftersom att det inte var mot en divisionsrival. Har tuffa matcher kvar, bland annat mot Vikings och Chargers.
Broncos@Patriots
Kommentar: Vilken matchup för det första. Broncos ser bra ut igen, som man gjorde i början av säsongen. Patriots har idag bara en hemmamatch i slutspelet...

Divisional round
Lägst seedade lag@Colts
Kommentar: Man har säkrat hemmaspel till ett möjligt SB med vinst. Slipper första rundan om Bengals och/eller Chargers förlorar nästa match. Lär säkra hemmaspel. Men hur tung blir bördan att bära som obesegrade?
Högst seedade lag@Chargers
Kommentar: Man är ju inte helt klara för slutspel men det ska egentligen mycket till för att det inte ska bli av. Man har det i egna händer i princip.

NFC

Wild Card round
Packers@Cardinals
Kommentar: Packers har fyra raka vinster men har kvar tre bortamatcher och lag som Steelers, Cardinals och Seahwaks. Cardinals har vunnit den västra divisionen vid en vinst och går in i slutspelet med bra självförtroende.
Eagles@Cowboys
Kommentar: Eagles har det värsta kvar. Två nyckelmatcher motGiants och Cowboys som måste vinnas. Cowboys är seedade fyra just nu men håller det verkligen i sig? Saints, Chargers och Eagles står bland annat på schemat.

Divisional round
Lägst seedade lag@Saints
Kommentar: Räcker för vinst för first round bye. Endast en total kollaps som vi aldrig tidigare har skådat kan göra att Saints tappar sin hemmafördel. Har mindre bra lag som Panthers och Bucs kvar.
Högst seedade lag@Vikings
Kommentar: Klar för slutspel vid vinst men vill man vinna divisionen måste Packers också förlora. Som sagt inte ens klara för slutspel i praktiken ännu, men det kommer. Var så säkra.

Anmärkningsvärt: Steelers är utanför slutspel som det ser ut nu.

Inga kommentarer: