söndag 27 december 2009

Veckans match, vecka 16

Indianapolis Colts-New York Jets
Packers mot Seahawks, Dolphins mot Texans, Ravens mot Steelers, Giants mot Panthers, Patriots mot Jaguars och för att inte tala om Broncos mot Eagles. Det vimmlar av viktiga och stora matcher i afton! Det är bara att välja en, även om det känns nästan omöjligt. Valet föll ändå på matchen mellan Colts och Jets. Colts kan vara en match ifrån 16-0 och Jets är piskade att vinna för att ha en liten chans till playoff. Men det blir nog att sitta och titta på programmet "Redzone" också för att ta del av vad som händer på annat håll. Vilken matchdag!

Plats: Lucas Oil Stadium
Tid 22.15
Väder: -1 grad. 10 SSW.
TV: Viasat Sport sänder. Annars är CBS som gäller.

Skadade/frånvarande spelare:
Colts: Jerraud Powers CB. Anthony Gonzalez WR. Pierce Garcon WR. Keyunta Dawson DE.
Jets: RBs Richardson och Jones är med största sannolikhet inte med.

Senaste mötet: Det var en tuff match vecka 4 säsongen 2006 då tre olika Coltsspelare sprang in TD:s och Colts kunde vinna med 31-28.

Streaks: 3 vinster för vardera lag de senaste sex mötena.

Att tänka på:
Colts har borta många spelare och det blir inte en söndagspromenad att ta sig till 15-0, dessutom möter man ett ett lag som verkligen inte kommer att lägga sig och dö. Jets vill till slutspel.

Hur kommer Colts att starta matchen? Colts har ju tidigare varit kända för att ställa över sina starters när man väl säkrat slutspel men rookiecoachen Jim Caldwell spelade med bästa möjliga lag förra veckan. Siktar man på 16-0?

Mycket hänger på Mark Sanchez om Jets ska vinna det här och ha chans till playoff. Jets har har ligans bästa defensiv och är i topp i rushing offence. Det brukar innebära ett betydligt bättre record än 7-7 men Jets QB har verkligen satt Jets i skiten många matcher på grund av hans dåliga beslut. Han måste skärpa till sig och spela på topp i kväll!

Visste du att?
  • Sanchez har kastat flest interceptions i hela AFC. Hela 20 stycken.
  • Jets har förlorat 4 matcher denna säsong som man har ledat eller haft oavgjort i med mindre än två minuter kvar.
  • Peyton Manning har flest passing yards i hela ligan, hela 4213 yards!
Mitt tips:
Bet365 har gett 5 gånger pengarna på att Colts vinner med 7-12 poäng. 4.50 på att dom vinner med 1-6 poäng. Mer än så borde man inte vinna med kan man ju tycka.

Inga kommentarer: