tisdag 27 oktober 2009

Dolphins-Saints 34-46 (Vecka 7 Recap)

Vilken otrolig match vi fick se i söndags! Saints stod nog för säsongens upphämtning när man besegrade Miami på bortaplan efter en makalös andra halvlek. Men snacka om att sätta sig i en knivig situation och göra det så svårt för sig som möjligt.

New Orleans Saints gick inte alls att känna igen under första halvleken och det såg ut som om man var kvar i det chartrade planet på Miami International Airport. Hemmalaget kunde ganska enkelt gå till ledning och när väl domarna blåste för halvtid ledde Dolphins med 14 poäng (24-10).

Några minuter senare sparkar Saints igång matchen igen. Tre plays senare fixar Saints safety Darren Sharper den första av många touchdown för bortalaget i andra halvlek efter en 42 yards interception return. Saints spottade som sagt upp sig i andra halvlek men man vann tredje quartern bara med 4 poäng och låg under med hela 10 inför sista 15. Skulle man klara det?

Klart som fan att man gjorde. Man fullständigt körde över Dolphins och tokdominerade sista kvarten. Inte nog med att man lyckades med att hämta ikapp de 10 poängen man låg under med, man lyckades dessutom gör ytterliggare 12 stycken bara den sista kvarten. Riktigt jävla bra jobbat säger jag bara!

Om Eli Manning måste ha känt sig förvånad i deras match mot Cards undra hur fan spelare och ledare i Dolphins kände sig i söndags då.

Återigen fick vi bevittna en helt otrolig match där Saints var inblandade. Denna slår till och med förra veckans. Med hästlängder dessutom. Finns garanterat på TYT för er som inte sett den!

Något som var extra anmärkningsvärt med denna match var att man (Saints) lyckades vinna och spela så pass bra (i andra halvlek i alla fall) trots att Drew Brees egentligen inte var till speciellt mycket hjälp. Bara ett TDpass på 300 yards, en inteception och mediokra 22/38 i completions. Mäktigt Saints. Mäktigt.
Värt att notera:
  • Det var i redzone denna match avgjordes. Saints gjorde 4 TDs på deras 5 gånger man var i zonen, Dolphins lyckades bara med 3 utav 6.
  • Drew Brees har aldrig tidigare denna säsong kastat så många som tre interceptions.
  • Dolphins LB, Jason Taylor, var riktigt bra och hade två sackes och två tvingande fumbles.

NFL-fansen var rätt imponerade av matchen
och jag var uppenbarligen inte ensam om att tycka
att det var en väldigt minnesvärd och underhållande match!

2 kommentarer:

Tom Brady sa...

det var en galen jävla match faktiskt. Men det som kanske hände var ju att Miami visade sitt riktiga jag i andra samtidigt som att Saints spelade okej.

Anonym sa...

Har nyss sett matchen och den var väldigt underhållande. Iaf sista halvlek. Fan saint kanske spelar sb i feb...