lördag 31 oktober 2009

Veckans match, Vecka 8

Green Bay Packers - Minnesota Vikings
Busenkelt val att utse "Veckans Match" den här veckan (även om Raiders möter Chargers). Packers välkomnar på söndagskvällen Brett Favre hem till Lambeau. Man behöver egentligen inte säga något mer. Det kommer att bli en otroligt het match både på läktaren och på plan när Favre spelar på Lambeau för första gången som bortalag. Jävlar i det säger jag bara!

Plats: Lambeau Field
Tid: 22.15
Väder: Delvis soligt, mindre risk för nederbörd, -1 till +10 grader.
Svensk TV-kanal: Viasat Sport sänder såklart!

Skadade/frånvarande spelare:
Vikings: Antoine Winfield CB, Jimmy Kennedy DT (inte skaderelaterat)
Packers: Korey Hall RB, Jordy Nelson WR, Scott Wells C (inte skaderelaterat)

Senaste mötet:
Lagen möttes vecka 4 i år och Brett Favre passade för bland annat tre touchdowns då Vikings vann hemma med 30-23.

Streaks:
Innan årets första match lagen emellan hade Packers 6 raka vinster mot Vikings. Nu har man "bara" vunnit 6 av de 7 senaste.

Att tänka på:
Jag gillar Packers nya QB Aaron Rodgers och tycker att han håller en hög nivå. Men i senaste mötet mot Favre verkade det som om han ville visa att han kunde ersätta legenden och såg nästan desperat ut över att göra något anmärkningsvärt vid varje spel. Detta ledde till att han många gånger höll bollen på tok för länge och kastade bort ovanligt många bollar. Rodgers måste hålla sig kylig imorgon och inte försöka imponera på sina lagkamrater. Han lär nog vara ännu mer nervös nu då han kommer att möta Favres gamla hemmapublik. Fast det behöver han nog inte oroa sig över, dom kommer nog inte att vara speciellt glada över att se Favres gråa hår och runda gubbmage igen... På fel sida dessutom...

Favre återvänder till arenan där han spelade i 16 år fast nu som motståndare. Många känslor och tankar lär med största sannolikhet komma fram och upp hos honom men han måste hålla fokus vilket mottagande han än kommer att få.

Jared Allen var grym mot Packers förra matchen och hade väl en fyra-fem sacks och någon forced fumbles. Kommer han upp till den nivåen igen kommer Packers att få det svårt.

Visste du att?
  • Favre har vunnit 8 av sina 10 senaste novemberstarts.
  • Rodgers har passat mer än 100 yards fem matcher i rad nu.
  • Packers WR Percy Harvin har en touchdown i tre raka novembermatcher.
Mitt tips:
Bet365 bjöd inte på några intressanta och dumma odds till den här matchen. Man har visserligen Vikings som segrar till 2.60 och det är ett troligt utfall trots allt. Beror på vem av QBs som hanterar matchen och allt där i kring på bästa sätt.
Men egentligen VILL jag TRO på följande:
MIN Vikings +3.0 2.20
Handikapp oavgjort - MIN Vikings +3.0 8.50
GB Packers -3.0 1.86

(Fet stil avslöjar på vilka jag skulle sätta pengarna på. Oddsen från Bet365)

Inga kommentarer: