söndag 4 oktober 2009

Veckans match, Vecka 4

New England Patriots - Baltimore Ravens
Baltimore Ravens är än så länge 3-0 och har imponerat offensivt. Man är tvåa i ligan i både antal poäng (34.3 per match) och totalt tagna yards (430.3). Dessutom har Flacco börjat säsongen rätt så bra. Ikväll står man dock inför den hittills största utmaningen då man möter Patriots på bortaplan. Ett Patriots som också har en QB som varit väldigt bra. Tom Brady har tredje mest antal yards av ligans samtliga quarterbacks. Men Patriots har ju faktiskt hunnit med att förlora en match (borta mot Jets) och är 2-1 och kanske piskade att vinna för att inte Jets ska rycka i toppen av divisionen. Matchen har under veckan nämnts som "The Battle Between The Best" där man då menar att Tom Brady och Pats offence ska in i ett krig mot ett av ligans just nu bästa defence med Ray Lewis som härförare. Det kommer nog att bli en jävligt intressant match ikväll!

Plats: Gillette Stadium
Tid: 19.00
Väder: Molnigt, 17 grader
Svensk TV-kanal: Jepp. Viasat Sport och Viasat Sport HD

Skadade spelare:
Patriots: Ett antal spelare som har tränat begränsat.
Ravens: Troy Smith QB har mått illa och är tveksam till start tillsammans med några till.

Senaste möte:
Ravens var nära på att förstöra Pats chans till en perfect season redan i vecka 13 2007. Men Patriots lyckades till slut vinna med tre poäng och 27-24.

Streaks:
Patriots har vunnit alla fyra möten mot Ravens.

Att tänka på:
Tom Brady känns inte alls säker i pocketposition. Han verkar inte riktigt våga kliva upp i fickan och har trots allt haft lite svårt att hitta rytmen, vilket i och för sig kan vara förståeligt då han varit borta från spel i ett år. Men räkna med att Ravens kommer att försöka sätta press på nummer 12 i hemmalaget!

Patriots har haft smärre problem med sitt running game under de två första veckorna men man såg tydliga förbättringar redan förra matchen. Det är viktigt med ett effektivt running game mot Ravens i kväll för att avlasta Brady som ställs mot ligans bästa rush defence.

Det är dags för Joe Flaccos första riktiga utmaning denna säsong då han möter ett defence av absoluta världsklass. Patriots defence är ju kända för att förvirra och tvinga motståndar-qbs till misstag. Det såg man bland annat förra säsongen då Matt Ryan hade väldigt stora problem. Nu ställs man mot ännu en QB som blev draftad 2008, Flacco kommer att behöva all hjälp han kan få!

Visste du att?
  • Ravens lyckats med att göra hela 6 poäng på två matcher i New England?
  • Ravens har mer poäng än något annat lag i AFC med sina 103.
  • Pats WR, Randy Moss, bara har 10.3 yards per catch vilket är det säsmsta han lyckats med under sin karriär...
  • Pats har bara tillåtit en sack denna säsong. Blir det ytteliggare en eller några ikväll?
Mitt tips:
Ben Watson gör en touchdown i matchen: 4.00
Skulle det gå dåligt för Moss denna match så kommer man att förlita sig på Watson. Att han då gör en TD känns rätt så troligt då han redan hunnit med två stycken på 10 catchs. Vill man safea på detta spel kan man ju dock spela på Willis McGahee i Ravens som hittills under säsongen sprungit in till fem nedsättningar. Fast Bet365 ger bara 1.66 på det. Då får man väl själv avgöra om det anses generöst eller snålt...

(Fet stil avslöjar på vilka jag skulle sätta pengarna på. Oddsen från Bet365)
----------------------------------------------------------------
Kan dessutom avslöja att jag hade stora problem att välja ut bara en match i veckan som jag skulle utse till "veckans match". Helgen är fullspäckad med stora och, på förhand, spännande matcher. Här är ett urval:
Broncos-Cowboys (22.15 Viasat Sport)
Broncos har imponerat, Cowboys ska vinna men det blir tufft
Steelers-Chargers (02.20 Viasat Sport)
Mästarna mot ett starkt och bra Chargers
Jets-Saints (22.05)
Nog den match som jag var närmast att skriva om! Ett Jets som imponerat möter en SB-kandidat! Tyvärr ingen tv-sändning på Viasat...
Packers-Vikings (02.30)
Favre kommer att bli överkörd hehe



2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt jävla makalöst att inte VIkings-GB blev veckans match enligt dig. Hade valt den före alla andra matcher...

Snacka om STOR match!

swenfl sa...

Jag anseratt matchen på Lambeau är större... Kan ju inte skriva om "samma" match två gånger =)