lördag 24 oktober 2009

Saints-Giants 48-27 (Vecka 6 Recap)

Den andra matchen jag såg förra omgången (eller egentligen första) var stormötet mellan Giants och Saints. Och villken match sen!
Saints var helt galet jävla bra matchen igenom och Saints kunde till slut promenera hem vinsten i denna poängglada match.

Men det var en person som väckte tankar om att det finns gudar ibland oss...
Drew Brees
gjorde nog den grymmaste insats jag har sett av en QB på väldigt länge. Giants var ligans bästa defence overall inför söndagens match mot Saints och man låg dessutom i absolut topp vad det gäller pass defence. Det var ingenting som Brees brydde sig om. Ett tag i första halvlek satte han passning efter passning, tror mig minnas att han hade 12-15 stycken i rad. Inte nog med det så var han suverän att hitta hål i Giants täta defensiv och avslutade matchen 22/30, nästan 400 yards och hela 4 TDs. Svårt att förklara hur bra han egentligen var i söndags. Har ni chans att se matchen, eller ladda hem den, gör då det. Det är ren QBporr av Brees matchen igenom!

Giants hade en tung dag och blev nog lite tagna på sängen över Saints galna öppning men jag tycker inte att man gjorde en speciellt dålig match. Det var ju Saints som dominerade så fullständigt bara. Över hela banan. Även Eli Manning fick det tufft då Saints satte hög press på honom och var under 50% i completions, ynka 178 yards, 1 TD och 1 INT. Inte den bästa dagen på jobbet...

Saints är nu ett av fyra lag som är obesegrade hittills och är nog det lag som jag tror har störst chans att avsluta säsongen så också! De andra tre lagen är Colts, Vikings och Bronocs såklart.

Värt att Notera:
  • Giants senaste tre motståndare har sammanlagt(!) lyckats att göra 23 poäng på New York-laget. Saints gjorde 34. I första halvlek...
  • Drew Brees leder återigen statistiken i flest antal TD-pass efter två tyngre veckor. Han har nu hela 14 stycken.
  • Detta var Eli Mannings första match i sin födelsestad. Det gick sådär...

Inga kommentarer: